Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chystá se další měřený úsek na D1. Kde bude tentokrát?

redakce AUTO.CZ
Diskuze (21)
Silničáři tento týden osadí měřicím systémem úsek dálnice D1 mezi Psáři a Souticemi. Takzvané úsekové měření rychlosti zde bude od čtvrtka zatím ve zkušebním provozu.

Naostro začne systém rychlost měřit od dubna. ČTK to řekl mluvčí ministerstva dopravy Tomáš Neřold. Konkrétní datum spuštění provozu ale zatím stanoveno není.

Původně úřad plánoval během jara spustit úsekové měření na celkem třech rekonstruovaných úsecích dálnice D1. Zatím ale nemá dostatek měřících zařízení pro dva úseky. Původní tendr na jejich nákup totiž muselo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zrušit a nový tendr vypsalo začátkem února. Další měřící zařízení vzešlé z tohoto tendru se tak mohou na dálnici objevit nejdříve v průběhu léta.

Kamery pro úsekové měření umí po projetí automobilu celým měřeným úsekem automaticky vypočítat rychlost vozidla a tyto informace předat policii a příslušným obcím s rozšířenou působností. Kromě Psářů ministerstvo koncem loňského roku uvažovalo o nasazení radarů na opravovaných úsecích mezi Jihlavou a Velkým Beranovem a mezi Měřínem a Velkým Meziříčím. V současnosti není jasné, kde přesně budou nové kamery nasazeny.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (21)
Avatar - removed
18. 3. 2017 00:43
Re: trocha čísel
Vis co rohypnole? Nic... Puk... Bublina...
Avatar - rohYpnol
17. 3. 2017 21:50
Re: trocha čísel
Tak to dost silně pochybuji, ty hospodský mistře statistiky... >:-[]
Avatar - removed
17. 3. 2017 14:37
Re: trocha čísel
Co rozporuješ?
Zdroj jsem uvedl. Cca je zkratka, která vyjadřuje "přibližně".
Pokud chceš dělat podrobnou analýzu, budeš muset použít (odhadem) asi 46 proměnných pro každé z uvedených čísel... hele, statistiku na mě fakt nezkoušej. Rozsekám tě na hadry ;-) :-)
Avatar - rohYpnol
17. 3. 2017 14:22
Re: trocha čísel
a co třeba výklad metodiky statistiky, kdo se započítá jako mrtvý v důsledku dopravní nehody v roce 2007 a 2016? Jestli musíš zemřít ten den, nebo do 24h, nebo až do 30 dní v důsledku poranění neslučitelných se životem...?!

S čísly se dá opravdu lehce lhát.
Avatar - rohYpnol
17. 3. 2017 14:10
Re: a zase ta rychlost
Proč stále lžeš a odvoláváš se na tento absolutně tendenční článek, který se neopírá o žádná relevantní fakta a podložené údaje a vychází z toho samého zdroje, který je vše jen ne důvěryhodný??