Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na prodej je auto po dvojnásobném šampionovi F1. Levné není, ani být nemůže

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Máte hodně peněz a zajímají vás sportovní auta se zajímavou minulostí? Pak by se vám mohl líbit jeden kousek po dvojnásobném šampionovi formule 1, který je aktuálně na prodej.

Jméno onoho závodníka sice v inzerátu nevidíme, poznámka o mistru světa z roku 2021 však jasně napovídá o koho jde - o Maxe Verstappena, který seriál F1 ovládl i letos. Autem k mání pak je Lamborghini Aventador ve verzi SVJ. 

Video se připravuje ...

Německý prodejce navíc tvrdí, že si šampion Lambo osobně nejen objednal, ale také sám nakonfiguroval. Na internetu se také dají najít fotografie stejného vozu, jak se pohybuje v ulicích Monaka.

Verstappen si italský supersport vyzvedl v roce 2019 u prodejce v nizozemském Leusdenu, další servisní záznamy následně pocházejí z Monaka a německého Kolína nad Rýnem. Aktuálně má Aventador najeto 5952 kilometrů.

Provedení SVJ automobilka Lamborghini představila v srpnu 2018, a to jako tehdy nejrychlejší sériové auto na Severní smyčce Nürburgringu.

O pohon se stará atmosféricky plněný vidlicový dvanáctiválec o objemu 6,5 litru, poskytující maximální výkon 770 koní (566 kW) a nejvyšší točivý moment 720 Nm. Motor je spárován se sedmistupňovou sekvenční převodovkou, nechybí pohon všech kol. Z klidu na stovku Aventador SVJ akceleruje za pouhé 2,8 sekundy a rozjede se přes 350 km/h.

V Lamborghini se zaměřili také na snížení hmotnosti, co nejlepší aerodynamické schopnosti, upraven byl podvozek a překalibrováno řízení.

Automobilka plánovala postavit 900 exemplářů, cena bez daně v roce 2018 začínala na částce 349.116 eur, což tehdy bylo asi 8,7 milionu korun. Kousek po Verstappenovi s výrobním číslem 138 je na prodej za 599.999 eur, to je zhruba 14,7 milionu korun.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme