Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na prodej je Bugatti Divo. Jeden z 40 kusů stojí pořádný ranec

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Když se Bugatti Divo v roce 2018 oficiálně představilo světu, bylo už vyprodané. Nyní se ale jeden z 40 vyrobených kusů objevil na prodej.

Divo technicky vychází z modelu Chiron, má však výrazně přepracovanou karoserii s mnohem agresivnějším designem. Jestliže Chiron byl navržen pro co nejvyšší maximální rychlost, u Diva šla o co nejlepší schopnosti v zatáčkách. O pohon se stará čtyřikrát přeplňovaný osmilitrový šestnáctiválec naladěný na 1.500 koní (1.103 kW). Maximální rychlost je sice omezena "jen" na 380 km/h, řidiči však mohou využít o 90 kilogramů vyššího přítlaku, díky němuž auto dosáhne bočního přetížení o síle 1,6 g. Z klidu na 100 km/h novinka zrychlí za 2,4 sekundy, stejně jako Chiron.

Video se připravuje ...

Stroj k mání nabízí prodejce VIP Motors z Dubaje a jde o nové a nejeté auto v zajímavé specifikaci. Má karbonovou karoserii v tmavě modrém odstínu, kterou doplňují kola vyvedená v kombinaci stříbrné a černé. Všimnout si můžeme také černých brzdových třmenů.

Zatímco exteriér vyhlíží poměrně decentně, interiér je poněkud křiklavější. Kombinuje odstíny modré barvy a výrazné tyrkysové, vidíme také uhlíková vlákna, nechybí kůže a Alcantara. Z dostupných fotografií se navíc zdá, že kabina je "barevně rozpůlená". Zatímco části pro řidiče dominuje zmíněná tyrkysová, v prostoru okolo spolujezdce se uplatnily decentnější odstíny modré.

A cena? Nejeté a zajímavě naspecifikované Divo z Dubaje je na prodej za 37.499.000 dirhamů Spojených arabských emirátů, což je v přepočtu asi 256 milionů korun. Nové Bugatti Divo přitom podle dostupných informací v roce 2018 startovalo na částce okolo 5 milionu eur bez daně, což je nyní v přepočtu asi 123 milionů korun.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme