Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na prodej je sbírka tří klasických škodovek. Zahrnuje i nejetého favorita

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Klasických škodovek je na prodej spousta. Některé jsou zajímavé, jiné méně, v drtivé většině jde ale o samostatná auta. Proto nás zaujalo, že v Brně je aktuálně k mání celá sbírka. 

Pravda, nejde o vyloženě rozsáhlou kolekci, sbírka zahrnuje „jen“ tři vozy, i tak je pozoruhodná. A to právě díky autům, která obsahuje.

Nejstarším z nich je Octavia, tedy ta původní, jež se vyráběla v letech 1959 až 1971. Exemplář na prodej byl poprvé registrován v roce 1961 a prodejce v inzerátu tvrdí, že je po kompletní renovaci. Na fotografiích pak světlá škodovka s dvoubarevným interiérem vypadá vážně docela hezky.

Druhý vůz má být v původním, ale zachovalém stavu, jde o legendární kupé Rapid. Prodejce bohužel nepřidává žádné informace o jeho historii, v inzerátu najdeme pouze příslib, že na autě všechno funguje.

Možná nejzajímavějším strojem je ten nejmladší: Škoda Favorit 135 LS z roku 1995. Na tomto autě je unikátní nájezd, nabídka zmiňuje pouhých 250 kilometrů, takže jde v podstatě o nové a nejeté vozidlo. Na dostupných fotografiích „fávo“ vypadá velice zachovale, nejen zvenku, ale také uvnitř. Vidíme také ochranný potah sedadel.

Video se připravuje ...

Pod kapotou provedení 135 LS pracuje čtyřválec o objemu 1,3 litru, poskytující maximální výkon 43 kW při 5000 otáčkách za minutu a nejvyšší točivý moment 94 Nm při 3200 min-1.

Prodejce neobvyklé sbírky klasických škodovek jsme se snažili kontaktovat, abychom zjistili více informací, bohužel zatím neúspěšně.

A cena? Kolekce je k mání za 1.200.000 Kč.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme