Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na prodej je Škoda Octavia RS s výkonem přes 400 koní

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Předchozí generace Škody Octavia RS se zážehovým motorem byla docela rychlým autem. Tento kousek, který je aktuálně na prodej, ale nabízí ještě mnohem víc.

Vůz z roku 2017 má totiž za sebou řadu úprav, díky nimž výkon podle prodejce narostl na 315 kW, tedy na 428 koní. Originální "ereso" po faceliftu dávalo 169 kW, ve verzi RS 245 pak 180 kW. Posun je tedy výrazný.

Auto dostalo například nové turbodmychadlo, jiný mezichladič, kompletní sportovní sání, nový software řídící jednotky, nový zadní díl výfuku a další úpravy a odlišné díly.

Přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec spolupracuje s šestistupňovou manuální převodovkou, na přední nápravě, která onu obrovskou sílu musí přenést na silnici, je samosvorný diferenciál.

Prodejce dále zmiňuje nové brzdy, nastavitelný podvozek, sportovní stabilizátory či 18palcová kola Motec Ultralight, obutá do pneumatik Michelin Pilot Sport 4.

Video se připravuje ...

Octavia má najeto 139 tisíc kilometrů a ve výbavě pak kupříkladu nezávislé topení, vyhřívané přední i zadní sedačky, vyhřívaný volant, automatickou dvouzónovou klimatizaci, couvací kameru nebo navigaci.

A cena? Octavia s výkonem přes 400 koní je k mání za 750 tisíc korun.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme