Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Modernizace Škody Octavia se blíží, takto může vypadat podle našeho grafika

redakce AUTO.CZ
Diskuze (9)

Mladoboleslavská automobilka již testuje maskované prototypy modernizované Škody Octavia čtvrté generace, které posloužily jako inspirace pro našeho grafika.

Od představení čtvrté generace mladoboleslavského bestselleru, který přinesl řadu novinek po stránce techniky, technologií i designu, uběhla již poměrně dlouhá doba. Ostatně premiéra se konala 11. listopadu 2019 a nedlouho poté byl zahájen i prodej verze combi, zatímco liftback vstoupil do prodeje v lednu 2020.

Vstup vozu na trh přitom rozhodně neprobíhal ideálně. Kromě světové pandemie, která v té době začínala děsit svět, uzavírat dealerství a narušovat logistiku i produkci čipů, totiž koncernové novinky trápily také problémy se software, které vedly k pozastavování dodávek. To už je ale naštěstí dávná minulost.

Nyní už se totiž automobilka připravuje na modernizaci čtvrté generace svého bestselleru, což potvrzují i špionážní fotografové. Nedávno se jim totiž povedlo v Rakousku nafotit dvě Octavie, v karosářském provedení combi i liftback, s maskovanou přídí a zádí, které za sebou táhnou dynamometr.

Video se připravuje ...

Právě tyto snímky pak využil náš grafik jako inspiraci pro vytvoření první vize modernizované Octavie, která by mohla po vzoru nové Fabie nabídnout přepracovanou masku chladiče s osmiúhelníkovým tvarem. Přepracovaný ale bude nejspíš i přední nárazník, který zřejmě nabídne i nový horizontální lom pod světly.

Maskovaná záď zatím žádné výraznější změny neprozradila, podle předpokladů našeho grafika nás však nejspíš čekají pouze decentní změny, jako jsou jiné tvary nárazníku, případně chromovaná linka propojující zadní světla. Rozrůst by se navíc mohla i paleta nabízených barev.

S modernizací se obvykle rozšiřuje také nabídka disků, což v případě naší grafiky ilustrují disky s aerodynamickými kryty, převzaté z nové Škody Karoq.

Celkově vzato zatím nepředpokládáme, že by modernizace modelu Škoda Octavia měla přinést výraznější změny. Ostatně v celém automobilovém průmyslu nyní probíhají pouze decentní evoluce a Octavia by nemusela být výjimkou. Jak se vám tedy zatím líbí na prvních ukázkách?

redakce AUTO.CZ
Diskuze (9)

Doporučujeme

13. 7. 2022 17:05
Re: Zajímavé,
Never tomu. Kríza pominie, vojna na Ukrajine skončí a všetko bude zase inak. Najprv nás trestali za to, keď sme adorovali Západ, teraz je to naopak - a o nič lepšie. Stále ti niekto prikazuje a určuje, čo je správne a čo nie.
Avatar - wakantanka
13. 7. 2022 14:35
Re: Zajímavé,
mno, však russáci si budú nové Octavie už len kresliť v kompe :)
13. 7. 2022 12:44
Re: Hlavně ať...
Jasně, redakční grafik je tam hned zítra domaluje :D
13. 7. 2022 07:56
U mě dobrý
Pokud by to mělo vypadat jako na té fotce, tak za mě dobré. Zmizí vepředu ten podivný odulý spodní ret a nesmyslná černá linka podél masky. Ale nejspíš to bude jen zbožné přání :-)
13. 7. 2022 07:52
Hlavně ať...
...vrátí do cocpitu praktická a hlavně bezpečná fyzická tlačítka a ovladače alespoň u základních funkcí!!! :-O