Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na řidiče čekají změny na čerpacích stanicích

Prezentace klienta
Diskuze (21)
Počasí tomu zatím sice nenasvědčuje, ale motoristická sezóna už je v plném proudu. Na čerpacích stanicích Benzina čeká na řidiče několik změn.

Mimo jiné i to, že mají možnost natankovat do svých vozů premiová paliva Verva na více prodejních místech, naopak ze stojanů zmizí Speciál 91.

Nové prémiová Verva 95 a konec Speciálu 91

Nová Verva s 95 oktany od Benziny doplňuje stávající kolekci prémiových paliv společnosti – Vervu 100 a Vervu Diesel. Vznikla novou formulací aditivace a použitím nejmodernějších přísad pro vyšší výkon, čistotu spalovacího prostoru a ochranu motoru.

„Spotřeba prémiových paliv, zejména díky stále modernějšímu a náročnému vozovému parku na našich silnicích, neustále roste. Nyní se pohybuje kolem 3 procent. A právě Verva 95, s nícž nyní přicházíme na trh, doplňujeme nabídku, neboť Verva 95 představuje cenově dostupnější alternativu k Vervě 100,“ uvádí Václav Loula, ředitel pro jakost společnosti Benzina. Do konce letošního roku společnost rozšíří počet čerpacích stanic s prémiovými palivy v nabídce na polovinu ze stávajících 336.

Druhou novinkou je ukončení prodeje Speciálu 91 po více než padesáti letech. Své dominantní postavení získal v 60. až 80. letech minulého století, kdy tvořil 70 % spotřeby benzinů, což bylo dáno tehdejším složením vozového parku. Rafinérie kvůli nízké poptávce přestaly Speciál 91 expedovat už začátkem května, na čerpacích stanicích se tak bude prodávat jen do vyčerpání nynějších zásob. „K nahrazení Speciálu 91 Vervou 95 jsme se rozhodli na základě poptávky trhu, neboť zaznamenáváme dlouhodobý zájem po kvalitnějších pohonných hmotách,“doplňuje Václav Loula.

Spotřeba Speciálu 91 od roku 2000 soustavně klesala, až v roce 2009 spadla pod jedno procento (viz graf). Řidič se starým vozem může ale bez problému použít 95oktanový benzin a individuálně k němu doplnit aditiv s názvem BENADIT BA, který je na čerpacích stanicích Benzina k dispozici.

benzina bmw ford jaguar bugatti rozhovor omv benzina bmw ford jaguar bugatti rozhovor omv

Benzina, OMV a ČEPRO budou vzájemně akceptovat své palivové karty

Zlepšení služeb se od května (Benzina a OMW) a června (ČEPRO) dočkali motoristé, kteří jsou držiteli palivových karet Benzina, OMV a ČEPRO, které provozuje síť čerpacích stanice EuroOil. Společnosti se domluvili na akceptaci svých karet. Pro zákazníky těchto tří sítí to znamená nižší náklady na pořízení, vyšší funkcionalitu, zvýšení bezpečnosti v režimu on-line sledování a především vyšší síťové pokrytí až na téměř 750 čerpacích stanic.

„Cílem této spolupráce je nabídnout zákazníkům více prodejních míst, kde mohou za pohonné hmoty a služby platit jednou palivovou kartou,“ uvádí Martin Durčák, jednatel společnosti Benzina.

Společnost Benzina akceptuje platební karty OMV Business card a OMV Euro Truck od OMV Česká republika, a OMV zase na oplátku akceptuje palivové karty Benzina s magnetickým pruhem.

Dejte si Burger King na čerpací stanici Benzina

Burger King je v České republice zatím nejmladším řetězcem rychlého občerstvení, ale už od září se s ním řidiči potkají i na svých cestách. Prvním Burger Kingem otevřeným na čerpací stanici bude ten na třetím kilometru dálnice D11 u Horních Počernic u stanice Benzina Plus.

„Nově otevřený Burger King bude mít ojedinělé postavení rámci České republiky v tom, že bude se službou Drive Thru a také bude v tzv. designu budoucnosti. Tento vzhled se vyznačuje svěžím, uhlazeným stylem s moderními průmyslovými a kovovými povrchy, černými akcenty a dalšími uměleckými interpretacemi zdůrazňující jeden ze symbolů značky „grilování na ohni“,“ doplňuje Bohumír Bárta ze společnosti JLV, a.s, která je provozovatelem řetězce v České republice.

Ujíždějte si na legendách

Další novinkou u čerpacích stanic Benzina a Benzina Plus jsou dárky, které na řidiče čekají v rámci akce „Ujíždějte na legendách“ ve formě značkových modelů aut, čepic, opasků, tašek a dalších. Společnost se spojila s legendárními značkami jako Mercedes, Jaguar, BMW, Ford, Bugatti nebo Reebok. Odměna čeká na zákazníky ve dvou podobách. Ti, kteří natankují 30 litrů, získají menší pozornost, za 80 litrů už na řidiče čeká větší dárek.

Více na www.benzinaplus.cz.

Více o společnosti Benzina najdete v tomto článku: Rozhovor Auto.cz: Ing. Václav Loula, ředitel pro jakost.

Prezentace klienta
Diskuze (21)
26. 4. 2013 13:50
Re: Ten svuj Burger King si natřete na prsa
Nechám stranou tvoje blábolení, to ti tady už dostatečně objasnili jiní...ale napsat úvodní s ů na začátku, to je teda síla, to se ani tady jen tak nevidí.....jinak natírat si jakýkoliv hamburger na prsa musí být asi docela zajímavá zkušenost (byť mně vůbec neláká), nechtěl by ses nám s ní svěřit, asi víš, o čem "pýšeš".... :-)
Avatar - white label
8. 6. 2010 18:06
Re: Ten svuj Burger King si natřete na prsa
Právě, že naštěstí už nejsme... ;-)
8. 6. 2010 16:24
Re: Ten svuj Burger King si natřete na prsa
..no tak chlapci!To jste družstevníci!!??
Avatar - white label
8. 6. 2010 15:11
Re: Ten svuj Burger King si natřete na prsa
Tu "polívku a druhé" jsem snad dal do uvozovek, protože celé to slovní spojení je jasně hovorové a nechce se mi věřit, že bys zrovna tohle nepochopil... ;-)
"Jsis ..." hovorově? Nevím, ale hovorově se logicky spíš zkracuje a především to, co se špatně vyslovuje, takže říkat hovorově jsis, místo sis mi nepřipadá moc pravděpodobné..., ale to je celkem jedno...
Co se týče té "socky", MP netvrdí, že socka přímo jsi, ale jen, že se tak "chováš a mluvíš", přesněji řečeno píšeš, což je dost podstatný rozdíl a aspoň částečně se s to i tak dalo pochopit...
Zatím si zkratkovitě kritizoval jen cenu bagety a riziko tloustnutí z hamburgerů, mnohem podstatnější pohled na rozměr kvality jsi přidal až teď...
To že u nás většina lidí dává (právě zejména u potravin a služeb) přednost ceně před kvalitou, je jeden z hlavních důsledků jejich nižší kvality a úrovně (proti "západní" Evropě) u nás obecně...
Avatar - theolli
8. 6. 2010 14:33
Re: Ten svuj Burger King si natřete na prsa
Pod to se Ti podepíši,já Tě chápu s tím že mluvím jak mi "zobák narostl" s tim nic neudělám takový jsem a to už ke mě patří.
Mě spíš nazvedne ze židle jako napsal příspěvek MichalPolan, to netřeba komentovat a sám mi připadne jak taková "socka ineligenčního koeficientu". Jak můžu o někom koho neznám jen na základě nesouhlasu cena/služba napsat že je socka.
V ůvodním příspěvku jsem reagoval na rádoby "prestiž" Benziny,její ceny které ani trochu neodpovídají službám co nabízí.Nemusíš chodit daleko jeď do SRN a skoč si někde na čerpací stanici na toaletu a jdi se vysprchovat,to jsou služby na ůrovni a vůbec mi nedělá problém si tam třeba to kafe z automatu za 1,2E dát ale vím že si ho tam v klidu zamíchám,přidám smetanu a ne jak u nás že si musíš lžičku nosit. To samý Belgii,Francie,Anglie a věř jsou tam jiný služby za dá se říct "skoro" srovnatelný ceny a ne jak na Aralce v Brně když jsem se chtěl vysprchovat,vzal jsem si klíč a když jsem otevřel tu smradlavou a plesnivou sprchu přešla mě chut ale chteli 50kč/2E jako jinde v Evropě a to není problém třeba ve Francii se vysprchovat bezplatně /E.Leclerc/ jako součást služeb a sprchy jsou udržované.
S "hotovkama" za 69,- to je spíš tragedie a osobně se spíš takovým zařízením vyhýbám a snažím se děti držet od různých Foodů hodně daleko i když,někdy to prostě neokecáš >:D . Ano,když je něco drahé tak si to nedám aspon já ne,pokud je to drahé a odpovídá kvalita nemám s tím problém jenže občas je člověk v takovým "kvaltu" že opravdu si musíš aspon tu bagetu dát a to tě potom nasere když ji rozbalíš a oni tam dají i půlky koleček salámu,je to umě zabalený aby to na první pohled vypadalo k světu a ve skutečnosti baštíš polosuchou housku za 55kč :-( .
No vidíš a na závěr se vrátím k slovu jsis,je to hovorově zrovna tak jak tvoje polívka,nemá cenu si tu vyčítat spisovné/nespisovné slovo. Sám dobře víš že někdy stačí dvě věty a víš jak je daný pisatel na tom s češtinou,ale to není důvod někoho "odepisovat" ona i věta se špatnou gramatikou může mít velkou váhu co do myšlenky,podnětu,názoru a někdy i víc než spisovný nesmysl.