Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nacistický poklad? V lomu se našly desítky aut z druhé světové války

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (9)
Belgický fotograf Vincent Michel nedávno navštívil staré hornické tunely v centrální Francii, které jsou plné vraků klasických automobilů a má svou zajímavou verzí o vzniku tohoto automobilového hřbitova.

Fotograf Vincent Michel neupřesnil místo, kde se lom nachází, ale prostřednictvím svého Flickr účtu zveřejnil necelou dvacítku fotografií s úžasnou atmosférou, které doplnil zajímavým vysvětlením vzniku tohoto automobilového hřbitova.

S ohledem na skutečnost, že drtivá většina vozů v lomu pochází z dvacátých a třicátých let dvacátého století, uvádí Vincent Michel, že vozy byly svými majiteli v lomu ukryty na počátku druhé světové války před německými okupanty, aby nemohly být využity pro jejich potřeby.

Proč se o ukryté automobily po skončení války nikdo nezajímal a nechal je jejich nepříliš příjemnému osudu ve vlhkém lomu, již fotograf nezmiňuje, ale k několika poválečným vozům, z nichž na snímcích vynikají Citroën Type H a Simca Aronde, uvádí, že je do lomu zaparkoval jeho poválečný majitel.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (9)
Avatar - JiVi
2. 12. 2016 07:27
Jiny pribeh
v TV rikali, ze se jedna o auta, ktera tam odkladala policie. nedohledala majitele, tak to tam zustavalo ...
Avatar - saldy
1. 12. 2016 23:43
Re: Lom
Když dáš do nadpisu slovo nacistický nebo facebook, lidi na to hned klikaj jak blázni.
1. 12. 2016 17:16
Re: Lom
A už vôbec nie nacistickým, keďže práve pred nacistami boli skryté.
1. 12. 2016 16:06
Lom
Nejde o lom ale důl. Lom je povrchové báňské dílo, které je otevřené a důl je podpovrchové báňské dílo. A pokladem bych to taky nenazval:-)
Avatar - Đawson
1. 12. 2016 14:20
Re: Poklad?
Já to nevím tak černě, trochu tempa, potu a v AAA ti urvou ruce >:D