Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nádherné Lamborghini Diablo můžete mít za třetinu aktuální hodnoty. Kde je háček?

Stanislav Kolman
Diskuze (3)
Chcete-li mít doma italskou sportovní ikonu, dostává se vám nyní ideální příležitosti. Toto Diablo je podstatně levnější než všechna ostatní, má to však svůj důvod.

Pokud máte v hledáčku parádní sporťák Lamborghini Diablo v obstojném stavu, budete si muset připravit něco kolem 240 tisíc dolarů (5,3 milionu korun). Ovšem existuje i varianta, že tuto italskou ikonu můžete mít doma za částku podstatně nižší – 80.000 dolarů, což v přepočtu činí necelých 1,8 milionu korun. Budete se ale muset spokojit s faktem, že jde o repliku.

Někdo si dal tu práci a stvořil dvojníka Diabla 6.0, byť pochopitelně s celou řadou technických odlišností. Namísto robustního dvanáctiválce nalezneme v útrobách „jen“ osmiválec Corvette, který doprovází pětistupňová manuální převodovka Porsche G50, brzdy Corvette či osmnáctipalcová kola (též repliky). Součástí je i elektrické ovládání oken a posilovač řízení.

Prodávající říká, že originální Diablo v takovém stavu by mělo hodnotu dokonce 350.000 dolarů (7,8 mil. Kč). Tvůrci prý investovali 100.000 dolarů jen do samotných dílů. A to se nebavíme o 2000 hodinách strávených prací na autě. Zároveň dodávají, že ať už auto postavíte kdekoliv, nikdo ve srovnání s originálem z roku 2001 nepozná rozdíl.

Uznáváme, že alespoň dle dostupných fotografií jde o zdařilé dílo. Nevěříme ale tomu, že by znalci mezi takovými klasikami rozdíl nepoznali. Určitě by stálo za to postavit tento vůz a původní Diablo 6.0 vedle sebe. Těžko ale předpokládat, že by si takový stroj pořídil někdo, kdo v garáži už jeden originál má...

Stanislav Kolman
Diskuze (3)
Avatar - holden2
21. 7. 2018 12:03
Re: s hlt
ti to i verim [odkaz] >:-[]
Avatar - beibej
20. 7. 2018 22:23
s hlt
No kdybyste točili film a místo Arnolda bych to hrál já tak by to taky stálo třetinu a nepoznali byste to. >:D
20. 7. 2018 17:41
Parodie.
Pro normálního člověka je to stejně bezcenná parodie jako bývalo Ferrari 308 z Pontiaca Fiero.

Ostuda a hanba do toho sednout. Proč to sem vůbec dávají ? :-O ;-\