Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nadšenec nahrál zvuky starých Lad. Vzniklo z toho boží video

Martin Tolar
Diskuze (0)

Poslechněte si hluk ze staré Lady a rázem vám vaše starosti s autem budou připadat malicherné.

Vlastnictví starého auta sebou nese spoustu různých zvuků, které symbolizují různé potencionální problémy. Ani nechcete slyšet to vrzání, které vydávají zadní dveře mého Jaguaru a skřípání oken v Miatě.

Když budete zvuky dostatečně dlouho ignorovat, tak se nakonec poruchy dočkáte. Ale do té doby můžete bavit cestující tím, že přesně popíšete zvuk, ještě než přijde. Sbírku podobných hluků zaznamenal jeden Rus na několika exemplářích populárního sedanu Lada. 

Některé zvuky jsou pro stará auta typické, ty jiné nás překvapily. Vtipný je například rámus ventilátoru topení nebo skřípání víka kufru. Vše bylo zaznamenáno na citlivý mikrofon a docela mne láká si s podobným zařízením oběhnout i své auto. 

K starým autům zkrátka zvuky a rándály patří tak nějak z podstaty. Nikdy asi nezapomenu na dvojité lupnutí pantů a zvuk startéru staré Škodovky 120 (s pětirychlostní převodovkou!) mého táty. Nikdy asi nezapomenu na vrzání koženky při zavírání šíbru na dvojkovém Golfu nebo ševelící tichý chod Felicie 1.3 MPi na volnoběh. Lady jsme ovšem doma nikdy neměli, ale třeba někdo z vás ano a napíše nám do diskuze, který z těch hluků je fakt výjimečný a který naopak pro ruský sedan zcela typický. 

Martin Tolar
Diskuze (0)

Doporučujeme