Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nadšenec zkřížil ruskou klasiku s německou technikou. Poznáte, jaká auta spojil?

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Na začátku tohoto projektu byla dvě auta. Zcela odlišná. Jejich spojením vznikl hodně zajímavý kříženec.

Prvním vozem byl Moskvič 407 z roku 1962, k němuž se tvůrce pozoruhodného křížence, Alexej z ruského Petrohradu, dostal v roce 2005. Podle dostupných fotografií byl ruský sedan, vyráběný v letech 1958 až 1963, v poměrně ubohém stavu. Novému majiteli přesto stál za záchranu. Tedy alespoň částečnou.

Vlastník se totiž rozhodl, že využije panely karoserie a po jejich renovaci je zkusí naroubovat na jiný automobil.

Tím bylo BMW Z3. Německý stroj posloužil jako dárce důležité techniky a komfortní výbavy. Pochází z něj kompletní podvozek i pohonné ústrojí. Zadní kola roztáčí 2,8litrový řadový šestiválec o výkonu 142 kW.

Některé díly si však tvůrce vypůjčil také z dalších aut. Vnější zrcátka jsou z Mini, otvory za předními blatníky z Range Roveru a pokud budete hledat důkladně, najdete části z Volkswagenu Brouk a UAZu Buchanka. Paprsková kola nesou loga společnosti Alpina.

Výsledkem zhruba čtyřleté práce byl podle tvůrce vůz, který akceleruje z klidu na stovku pod sedm sekund a dá se třeba i díky klimatizaci snadno používat každý den. 

Automobil, který dostal zvláštní jméno Little Bentley, vznikl už před několika lety a podle dostupných informací byl někdy v minulosti na prodej. Jestli a v jakém stavu se dožil současnosti, se nám bohužel (zatím) zjistit nepovedlo.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme