Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nástupce Bugatti Chiron byl potvrzen. Vývoj začne v roce 2019!

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Generální ředitel automobilky Bugatti Wolfgang Dürheimer poodhalil blízkou budoucnost své značky a zmínil i nástupcem modelu Chiron, respektive časový plán zahájení jeho vývoje.

Značka Bugatti pod křídly Volkswagen Group již mnohokrát předvedla, že pro ni plyne čas úplně jinak než pro ostatní automobilky. Nejlepším důkazem je ostatně model Veyron 16.4, který se od představení svého prvního konceptu na podzim roku 1999 udržel v roli hlavní hvězdy své značky prakticky až do konce roku 2015.

Bugatti Chiron sice nemá být tak dlouhověkým modelem, ale ani v jeho případě se nemá příliš pospíchat s uvedením nástupce, což naznačil Wolfgang Dürheimer, generální ředitel automobilky Bugatti, v rozhovoru pro Road and Track.

Podle jeho slov je nyní automobilka Bugatti plně vytížena výrobou modelu Chiron, jehož roční produkce se pohybuje kolem 70 vozů za rok a z plánované série 500 exemplářů je nyní, téměř dva roky od jeho představení, prodáno 300 automobilů. Na příštích šest let tak mají mít u Bugatti práci zajištěnou.

Díky tomu údajně nemusí vývojové oddělení značky příliš pospíchat a může se i nadále soustředit na vývoj vozu, který má stát ve všech ohledech vysoko nad ostatními automobily. Podle informací uvedených Wolfgangem Dürheimerem v rozhovoru se teprve v příštím roce budou probírat a hodnotit ideové návrhy, z nichž vzejde nástupce modelu Chiron, jehož vývoj se pak má rozběhnout v roce 2019.

Wolfgang Dürheimer byl v souvislosti s nástupcem Bugatti Chiron nyní i poněkud zdrženlivější ohledně dříve zmiňovaného využití hybridního pohonného systému a uvedl, že je to téma, kterému je věnována pozornost, ale zároveň jsou ve hře i další zajímavé alternativy a o konečné koncepci pohonu se bude teprve rozhodovat.

Zcela jasno má generální ředitel automobilky Bugatti ohledně kvality, jízdních výkonů a ceny dalšího zástupce své značky. Ten má jít ve stopách svých předchůdců a opět představovat ve všech ohledech extrémní a maximálně luxusní stroj nejvyšší kvality, u nějž nepřipadá jakékoliv snižování ceny v úvahu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)