Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nástupce Opelu Vectra zřejmě dostane nové jméno

Ondřej Láník
Diskuze (71)
Šéf General Motors Europe připustil, že nástupce Vectry již neponese toto jméno. Očekávaná novinka, která bude dalším z nástrojů renesance značky, by se měla pod značkou Saturn prodávat také v USA a jako Buick ji budou znát v Číně.

Šéf General Motors Europe připustil, že nástupce Vectry již neponese toto jméno. Očekávaná novinka, která bude dalším z nástrojů renesance značky, by se měla pod značkou Saturn prodávat také v USA a jako Buick ji budou znát v Číně.

Nová generace Opelu střední třídy příjde zřejmě na trh až v roce 2008. Vyloučena však není premiéra již za rok na frankfurtském autosalonu. Je možné, že GM Europe nakonec zvolí jméno Insignia, které bylo uvedeno při prezentaci studie velkého Opelu budoucnosti v roce 2003. V roce 2009 příjde na trh nové kombi Caravan, které se podle interního plánu vytížení kapacit bude vyvážet v počtu 50.000 vozů ročně na americký trh a prodávat pod názvem Saturn Aura.

Podle magazínu Automobilwoche se do USA od příštího roku začne vyvážet také menší Opel Astra.

Ondřej Láník
Diskuze (71)
2. 8. 2006 23:21
Re: OT: FORD ASI PREDAVA JAGUAR!!!!!!!!
No... to jsou smutné zprávy...
2. 8. 2006 22:21
VECTRAGA
Počátkem devadesátých let to byl blesk z nebe - Vectra... dokonalej kočár... do toho Calibra... a po nocích sis ještě nechával zdát o Mantě... Jo, jo, to je přesně ten OPEL, kterej dnes bouchá tu zoufalou Vectru. Tak adie... Vectro. Věřím, že se Opel zatřese a vypustí krakena. Je načase... neboť vyrábět to na sklad nevede nikam. Je tu jeden velkej problém ve středním mainstreamu... a tím je Apoštol. Protože. Mondeo to zkusí s "kosmickým" designem á la Iosis... a to není v tomto segmentu toužená cesta fandů... Apoštol totiž vyfouk´to nejlepší z moderního designu aut, co se vyfouknout dalo. Žádnej kosmos, klasika... nadpozemská klasika. Dnes nelze vyrobit jinej střední mainstream, než-li tak, že se vymezí vůči Apoštolovi... a vymezovat se vůči dokonalosti... to je velmi těžké. Můj tip - Mondeo bude až trojkou, tedy za Apoštolem a novou Vectrou. Do stylu příštích let ovšem může promluvit nová Laguna... Mondeo bude přesně tím, čím je i dnes... autem, které tě neurazí, výborně povozí, ale zároveň autem, které nemá jedinou křivku, nad níž by ses po večerech zamýšlel, která by tě provokovala, která by tě přitahovala... Je přesně takové, jako je Focus... příliš jednoduché. Pokud jsi byl alespoň jednou v Louvru... uspokojení tvému oku přinést může velmi obtížně. Narozdíl od Fordu, zvládl Opel nižší střední (Astra) na jedničku... tak proto se můžeme domnívat, že nastane postupné střídání na druhém a třetím stupni mezi těmi nejlepšími. Osobně to vítám... nesu v sobě stále Nejen Vectru I, Calibru, Mantu, ale i Omegu :yes: