Návrat legendy Ténéré 700 World Raid 2018

Prezentace klienta
Diskuze (0)
Prvním vítězem Rallye Paříž-Dakar mezi motocykly byl model Yamaha XT500. Stal se tak nejen prvním motocyklem, který zvítězil v dakarské rallye, ale i prvním vozidlem, které v ní získalo celkové vítězství.

A přesně na tento úspěch se snaží Yamaha navázat se svojí připravovanou Ténéré 700, která je na rozdíl od konkurence opravdovým off-roadovým expedičním motocyklem.

Téneré jako symbol dobrodružství

Zpočátku neexistovaly v této rallye samostatné kategorie pro automobily a motocykly. Tento stroj však v boji s ostřílenými velikány, jako byly vozy Range Rover a Renault, získal pro značku Yamaha úžasné 1. a 2. místo. Po dalším vítězství motocyklu XT500 na dakarské rallye v následujícím roce se společnost Yamaha začala utkávat se silnou konkurencí, protože stále více výrobců začalo objevovat potenciál této rallye. Ta přiměla konstruktéry společnosti vrátit se k rýsovacím prknům - výsledkem byl model XT 600 Ténéré. Od té doby se název Ténéré stal synonymem dobrodružství. Několik dalších desetiletí společnost Yamaha vkládala velké úsilí do výroby strojů, které budily touhu objevovat nepoznané.

Tato kapitola příběhu s názvem Ténéré se začala psát v listopadu 2016, kdy společnost Yamaha představila koncept T7. Jiskra ducha Ténéré byla znovu zažehnuta. Za celým konceptem stál nápad připomenout celému světu, že společnost Yamaha přijala zkoumání za své a rozhodla se vyrobit v budoucnu nový model, který se nezalekne žádného divokého terénu. O rok později byl na veletrhu EICMA představen nepřehlédnutelný stroj nové konstrukce, Ténéré 700 World Raid. Tento model posloužil jako prototyp pro vývoj konečné specifikace pro sériově vyráběný model.

Odolná konstrukce a štíhlý rám

Prototyp Ténéré 700 World Raid se zrodil z dobrodružného ducha jako ideální stroj pro plnění vašich snů. Tento motocykl si zachovává odolnou závodní konstrukci konceptu T7, na základě intenzivního celoročního testování tohoto stroje však došlo k dalšímu vylepšení. Lehký a štíhlý rám modelu Ténéré 700 World Raid ostře kontrastuje s jeho stávajícími konkurenty. Tento nový přístup k motocyklům kategorie Adventure zajistil motocyklu Ténéré 700 World Raid úžasné jízdní vlastnosti jak na silnici, tak v terénu. Kompaktní dvouválec o objemu 689 cm3 nabízí vysoký točivý moment a snadné ovládání v širokém spektru otáček a dokonale si tak dokáže poradit se vším, co vás na silnicích či v horách může potkat. Kromě toho dostal větší prostor pro přístroje a navigaci a sestavu světlometu se čtyřmi projektory inspirovanou stroji z dakarské rallye a prošel úpravou všech částí podvozku. Tak vznikl motocykl neustále připravený na jakékoli podmínky i libovolný terén.

Zažijte dobrodružství na akci Ténéré 700 „World Raid" 2018 Ténéré 700

„World Raid" 2018 je cyklus, ve kterém se dosud nejvyspělejší motocykl Yamaha kategorie Adventure představí ve všech myslitelných typech terénu, v nejrůznějších podmínkách a při jízdě na obrovské vzdálenosti. Tato akce ale nespočívá jen ve vyjížďce do světa a demonstraci schopností modelu Ténéré 700 World Raid. Dává vám totiž možnost spatřit stroj zkonstruovaný pro zdolávání nemožného a splnění snů každého dobrodruha. Motocykly Ténéré 700 World Raid osedlají ambasadoři, mezi které patří mnoho nejznámějších jmen terénních závodů: skutečných průkopníků a vizionářů.

Všichni, kdo mají chuť nás na této cestě sledovat, mohou tuto úžasnou výpravu prožívat společně s ambasadory a týmy přímo v divočině prostřednictvím speciálních webových stránek a sledovat nás na kanálech nejrozšířenějších sociálních médií pomocí níže uvedených hashtagů.

Objevování nových obzorů na akci Ténéré Tragics

První zastávkou cyklu Ténéré 700 World Raid 2018 se stala Austrálie - země s nevyzpytatelným počasím, unikátní přírodou a nebezpečím za každým rohem, tedy to pravé pro skutečné průzkumníky. První ambasador této výpravy, jezdec týmu Yamalube Yamaha Official Rally Team Rodney Faggotter, zná tento kontinent z vlastní zkušenosti. Rodney má s jízdou na strojích Yamaha jak pro oficiální týmy, tak jako nezávislý jezdec deset let zkušeností. Poznatky, které získal, lze jen těžko něčím nahradit. Začátkem roku 2018 si dokázal poradit s nepříznivými podmínkami a rozmary počasí na Rallye Dakar a úspěšně dojet do cíle. Rod se zúčastnil také australského závodu Ténéré Tragics, který se stal součástí programu Ténéré Tour, speciálního seriálu vyjížděk, kterého se již mnoho let účastní jezdci na motocyklech Ténéré. Seriál Ténéré Tragics je založen na ideálu objevování nových obzorů, což je filozofie, která je podstatou řady Ténéré. Objevování nových horizontů dává jezdcům impuls k neustálému hledání další kapitoly na cestě za dobrodružstvím.

Dobývání dun se Stephanem Peterhanselem

Druhou zastávkou tohoto turné je jedno z nejinspirativnějších míst pro dobrodružství v terénu, poušť v Maroku. Pouště, pláně, skály a hory tvoří krajinu, která přímo vyzařuje dobrodružství a tajemství. Výpravu můžete dále sledovat na cestě do Merzougy, legendárního místa konání každoroční rallye zařazené do kalendáře Rally Raid, ale také součásti trasy historické Rallye Paříž-Dakar. Organizace Ténéré 700 World Raid vybrala pro tuto akci toho nejvhodnějšího ambasadora - živoucí legendu Stephana Peterhansela. Za svou rekordní kariéru se Peterhanselovi podařilo třináctkrát vyhrát dakarskou rallye, přičemž šestkrát startoval na motocyklu řady Ténéré. Přidejte se k Peterhanselovi na jeho oblíbeném místě, kde se psala historie, a podívejte se, o čem se dá snít.

Prožívání snu o Dakaru s Adrienem van Beverenem

Třetí zastávkou, kterou si jako ambasador vzal na starosti Adrien van Beveren, se stala Argentina. Následujte ho při jeho návratu do drsných podmínek Jižní Ameriky - na místo zrození legend, kde ty nejvyšší vrcholy slibují úžasná dobrodružství. Hvězdě závodního týmu Yamaha Racing se podařilo na motocyklu Yamaha YZ450F získat skvělá tři vítězství v legendárním závodě Enduropale du Touquet. Kromě toho o sobě dal Adrien celému světu vědět při svém prvním startu na Rallye Dakar v týmu Yamalube Yamaha Junior Rally Team, kde obsadil skvělé 6. místo v celkovém pořadí. Tímto výkonem si vydobyl místo v týmu Yamalube Yamaha Official Rally Team, kde opět zazářil - tentokrát celkovým 4. místem, na kterém ho od stupňů vítězů dělila jediná minuta. Adrien vyzkouší možnosti modelu Ténéré 700 World Raid do krajnosti v terénu, se kterým se letos již tak důkladně seznámil na Rallye Dakar 2018.

Nové úspěchy s evropskými legendami

Čtvrtou zastávkou je nejrozsáhlejší kapitola akce Ténéré 700 World Raid 2018, Evropa. Světoznámý dobrodruh na motocyklu Nick Sanders bude čerpat ze svých zkušeností světoběžníka a cestovatele. Ne nadarmo je jeho společnost Nick Sanders Adventures základním kamenem platformy Destination s motocyklem Ténéré 700 World Raid Yamaha Motor. Ve své kariéře podal nespočet neuvěřitelných výkonů a při každé příležitosti se snažil dosáhnout nemožného. Od rekordních cest kolem světa až po dlouhé plavby přes Lamanšský průliv - Nick je inspirací pro snílky celého světa. Dalším ambasadorem, který tohoto turné zúčastní, je David Frétigné, který je připraven seznámit ostatní s životem pod vlajkou Ténéré. David má za sebou dlouhou a úspěšnou kariéru špičkového závodníka v kategorii Enduro a se svým strojem Yamaha WR450F si z francouzského šampionátu Enduro několikrát odvezl titul. Je také ostříleným účastníkem dakarské rallye a v roce 2015 se na motocyklu XT1200Z Super Ténéré zúčastnil závodu Africa Eco Race, kde prezentoval svou náklonnost k filozofii Ténéré: vždy objevovat nové horizonty.

Touratech už ladí doplňky

Herbert Schwarz, zakladatel společnosti Touratech, má dobrodružství v krvi. Za životní cíl si zvolil pomáhat ostatním neohroženým dobrodruhům v plnění jejich snů. Jeho prvními dvěma výrobky se stala sada hliníkových kufrů a podsvícený palubní počítač pro motocykly, které Schwarz vytvořil pro vlastní výpravy po všech kontinentech. V tom okamžiku se zrodil nový segment Adventure. Herbert Schwarz vyvíjí produkty pro kategorii Adventure již téměř tři desetiletí a dokonale reprezentuje ducha Ténéré. Jako další ambasador Ténéré 700 World Raid 2018 bude Herbert Schwarz prezentovat své zkušenosti z více než 850.000 km dobrodružných kilometrů najetých po celém světě. Velmi úspěšný jezdec kategorie Enduro Cristóbal Guerrero vyhrál na strojích Yamaha španělský šampionát Enduro čtyři roky po sobě a značku Yamaha mnoho let reprezentoval i ve světových závodech, kde dosáhl solidních umístění mezi šesti nejlepšími. Jeho zkušenosti z jízd v terénu budou na Ténéré 700 World Raid 2018 nedocenitelné.

Na ISDE s Ténéré 700?

Alessandro Botturi se ujme vedení italské části. Botturi je na scéně Enduro legendou. Dvanáctkrát se účastnil mistrovství světa a získal devět titulů na italském mistrovství kategorie Enduro a dvě vítězství v závodech ISDE s italským týmem. Po přechodu na motocykly Yamaha se mu podařilo v roce 2015 zvítězit na Merzouga Rally a třikrát se na motocyklu Yamaha WR450F zúčastnil Rallye Dakar. Italská část celé akce je závěrem tohoto dobrodružného cyklu. Na ní vás Botturi s týmem Ténéré 700 World Raid 2018 zavede v rámci Hard Alpi Tour na putování do hor. Víkendová výprava po nejúžasnějších trasách na vrcholcích hor, po cestách i mimo ně, vysoko nad mraky mezi zasněženými štíty. Dal by se tento příběh zakončit lépe?

Prezentace klienta
Diskuze (0)
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly