Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nejbizarnější nehoda roku? Ve Francii havaroval známý Batmobil

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Tohle nápadné auto jste už možná viděli. Možná v roce 2016, kdy projelo v rámci závodu Gumball 3000 i Českou republikou. Teď si vůz, který dostal příznačné jméno Batmobil, bude muset dát chvíli pauzu.

Batmobil byl totiž před několika dny výrazně poničen při nehodě, během níž se střetl s Renaultem Scenic. Stroj, který postavila švédská společnost Caresto, řídil YouTuber Seb Delanney.

Delanney z bouračky obviňuje šoféra Renaultu, ten zase pochybení vidí u mladého YouTubera. Oba muži už médiím poskytli vlastní verze, co se skutečně stalo, však zřejmě objasní až vyšetřování policie. V obou variantách hraje roli zastavení na křižovatce "se stopkou".

Z fotografií je zřejmé, že oprava Batmobilu bude vyžadovat spoustu času i peněz. Na zakázku vytvořený vůz v hodnotě desítek milionů korun totiž pochopitelně nelze spravit jen tak.

Pro připomenutí dodáváme, že Batmobil vznikl pro tým Galag a jeho základ tvoří trubkový rám, k němuž jsou připevněné karbonové panely karoserie. O pohon 2,5 metru široké bestie se stará 5,2litrový vidlicový desetiválec z Lamborghini Gallardo, který dává 560 koní a roztáčí zadní kola. Ta mají mimochodem průměr 26 palců.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme