Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nejmenší RZ na světě? Malajsijský motorkář si zmenšil registrační značku na velikost nehtu

Marek Bednář
Diskuze (1)

Nejmenovaný motocyklista v Malajsii zmenšil znaky na své registrační značce tak moc, že by se všechny vešly na nehet u palce. Úpravy značky tam nejsou zakázané, ale mají své limity.

Malajsijská policie se v průběhu září zaměřuje na motorkáře se silničními kontrolami ve snaze zlepšit bezpečnost na silnicích. Kontroluje technický stav či to, zda lidé nosí helmy. Největší kuriozitu za celý měsíc dost možná odhalila už 2. září – registrační značku, jejíž znaky by se vešly na nehet u palce.

V Malajsii je možné si registrační značku do jisté míry upravit podle svého, ovšem musí být zachována čitelnost znaků. Zmenšit je tak moc, že jsou čitelné jen když zaboříte nos do značky, je samozřejmě za hranou, i když zůstane standardní černý podklad a bílá barva znaků.

Video se připravuje ...

Policie neuvedla, jakému postihu bude motorkář čelit, ani jaká je jeho identita. Zveřejnila však, že během prvních dvou zářijových dnů zkontrolovala 1.302 motorek, udělila 642 pokut např. za nenošení helmy či nerespektování semaforů a dokonce přes dvě stovky motocyklů zabavila.

„Strategie za touto bezpečnostní akcí je poučit komunitu uživatelů silnic, aby se drželi pravidel a byli při řízení opatrní, a také vštípit bezpečnost jako hodnotu k ovládání emocí a snížení míry rizika a nedbalostního chování,“ uvedla malajsijská policie.

Marek Bednář
Diskuze (1)

Doporučujeme

16. 9. 2023 10:32
Tipnu si jeho jméno
Uko Ješita?