Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nejsilnější LR Defender všech dob inspirují diamanty. Dorazí ještě letos

Lukáš Volšický
Diskuze (2)

Už letos se představí nejvýkonnější Land Rover Defender všech dob. Inspiruje se tvarem diamantu a současně bude nejluxusnějším zástupcem z modelové řady.

Nejvýkonnější novodobý Land Rover Defender se aktuálně vyrábí s kompresorovým pětilitrovým vidlicovým osmiválcem. Sice to vypadá, že s až 525 koňmi je extrémně silnou obludou na silnice i do terénu, ale slavný britský výrobce offroadů začíná lákat na novou ještě výkonnější variantu. První informace dokonce odhalují, že bude nejsilnějším Defenderem všech dob bude kombinovat dvojici turbodmychadel s elektrifikací.

Připravovanou velkolepou novinku nám Land Rover poprvé ukazuje na ochutnávce prezentující prototyp s vývojovým maskováním, jak víří písčitý prach na cestě vedoucí úbočím skal v poušti. Land Rover odhaluje, že nejvýkonnější Defender všech dob se bude jmenovat OCTA a unikátním jménem odkazuje na nejtvrdší známý přírodní materiál. Inspiruje se osmistěnným tvarem diamantu.

Land Rover s novým nejluxusnějším Defenderem představuje i nové emblémy s motivem černého diamantu v titanovém kruhu. Nová dekorace se objeví na ozdobných panelech „Signature Graphic“ v úrovni bočních oken v zadní polovině karoserie, jak ukazuje zveřejněná fotografie.

Video se připravuje ...

Britský výrobce zatím blíže nezveřejňuje specifikaci nejvýkonnějšího Defenderu, ale uvádí, že bude disponovat dvěma turbodmychadly přeplňovaným benzinovým vidlicovým osmiválcem s mild-hybridní elektrifikací. A protože Jaguar Land Rover v nejnovějších modelech využívá techniku od BMW, můžeme očekávat, že se v Defenderu OCTA objeví 4,4litrový osmiválec, který v nejsilnější variantě pro Range Rover Sport SV disponuje až 635 koňmi.

Nový Land Rover Defender OCTA se má přestavit ještě během letošního roku, ale automobilka zatím neodhalila bližší datum oficiálního debutu. Novinka aktuálně prochází náročným testováním na sněhu a ledu ve Švédsku, v pouštích okolo Dubaje, na německém závodním okruhu Nürburgring a náročných terénních tratích v americkém Utahu.

Lukáš Volšický
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - sargis
27. 3. 2024 10:32
pekna kara
Bude to vyzerat pekne, na linkach su predprodukcne serie uz par tyzdnov. Pozerie to aj chodcov, ked to pojde naplno, ale nemozeme byt non-stop EV ekofilni ze :-) :-) Na konkurencnych weboch je vsak aj viac info, hlavne o novom podvozku, ktory tento variant dostane.
27. 3. 2024 08:31
Mafia Car
Za mě je to v pořádku.