Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nejslavnější filmové honičky: Cobra (1986)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Honička z detektivky se Sylvesterem Stallone v hlavní roli se může prezentovat jako jeden z typických zástupců amerických filmových honiček osmdesátých let.

V detektivce z roku 1986 hraje Sylvester Stallone poručíka Marion Cobrettiho. Ten si kvůli svému dívčímu jménu nechává říkat Cobra a je samozřejmě tím nejdrsnějším policistou ve městě.

Během ochrany svědkyně, kterou hraje Brigitte Nielsen, musí čelit řadě útoků ze strany zločinců a ve filmu tak nechybí ani dramatická honička. V té je hlavní hvězdou upravené Mercury z přelomu čtyřicátých a padesátých let se sníženou střechou.

Pro natáčení byla údajně použita celkem čtyři Mercury, z nichž dvě byla z roku 1949 a dvě z roku 1950. Každé z aut bylo v různém stádiu poškození podle toho pro jakou část honičky bylo právě použito. Jeden z vozů z roku 1950 patřil přímo Stallonemu, kterému jej v roce 1994 ukradli. O několik let později byl tento vůz nalezen a nakonec se vrátil svému majiteli.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
5. 3. 2012 16:58
Re: Auto se sníženou střechou
Stallone si túto scénu pripomenul aj v The Expendables, akurát tam bol Sly "obeť" a Dolfy to na neho skúšal... >:D
5. 3. 2012 00:30
Auto se sníženou střechou
se myslím nazývá "top chop". Jinak ten film byl na svoji dobu celkem bomba, rozhodně zajímavější, než ta dnešní sterilní a politicky korektní produkce podle kopíráku. Je tam několik dobrých hlášek a hodně výrazných herců.