Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Německý úpravce udělal z Rolls-Roycu Wraith temnou bestii. V plánu jsou jen tři kusy

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Německá společnost Spofec už má za sebou několik úprav vozů značky Rolls-Royce. Aktuálně se snaží zaujmout temně vyhlížejícím kupé Wraith.

Modifikace exteriéru jsou patrné na první pohled - a je tu vlastně všechno: body kit s vytaženými blatníky, nové otvory pro přívod vzduchu, agresivněji vyhlížející nárazníky nebo spoiler. Nechybí speciální kola, konkrétně značky Vossen.

Mají průměr 22 palců a obouvají pneumatiky s rozměrem 265/35 vpředu a 295/30 vzadu. Úpravce si také pohrál se vzduchovým podvozkem, který během jízdy umí snížit světlou výšku o 40 milimetrů.

Zajímavě vypadají parametry motoru. Pod kapotou samozřejmě zůstává dvěma turbodmychadly přeplňovaný vidlicový dvanáctiválec o objemu 6,6 litru, díky několika úpravám však dává místo standardních 465 kW a 870 N.m výkon 527 kW a točivý moment 986 N.m.

Díky tomu temný Wraith akceleruje z klidu na stovku za 4,2 sekundy.

Společnost Spofec, jejíž jméno mimochodem vzniklo spojením prvních dvou písmen výrazu "Spirit of Ecstasy" (jméno sošky na kapotě vozů Rolls-Royce), zájemcům nabízí také úpravy interiéru, záleží prý jen na jejich přání a vkusu. A samozřejmě také na penězích. Na kolik ovšem temný Wraith vyjde, firma neprozradila.

Víme však, že v plánu má postavit jen tři exempláře.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme