Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nesháníte hodně rychlý rodinný kombík? Tento má více než 950 koní a jede 350 km/h

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Mercedes-AMG E 63 4Matic+ rozhodně není pomalé auto, nabízí ostatně výkon 420 kW, v provedení S dokonce 450 kW. Přesto se zřejmě najdou lidé, jimž to připadá málo.

Přesně pro takové má řešení známý německý úpravce Posaidon, který by navíc mohl potěšit zájemce o rodinné kombi. Společnost se totiž pustila do AMG E 63 v praktičtějším kombíkovém provedení.

Výsledkem jsou tři stupně vylepšení. To "vstupní" pro dvěma turbodmychadly přeplňovaný čtyřlitrový osmiválec přináší maximální výkon 618 kW, nejvyšší točivý moment 1100 N.m, zlepšení akcelerace z nuly na sto na 3,2 sekundy a posunutí omezovače na 350 km/h. Tuto maximálku mají všechny verze stejnou.

Rozsáhlejší úpravy u prostředního stupně znamenají navýšení výkonu na 656 kW a točivého momentu na 1200 N.m, díky čemuž kombík zvládne sprint z klidu na stovku za 3,1 sekundy.

Vrcholné provedení pak tuto disciplínu umí dokonce pod tři vteřiny...

Modifikace zahrnují například nová turba, nové svody se sportovními katalyzátory, sportovní vzduchový filtr, systém vstřikování vody a methanolu nebo úpravu softwaru motoru a převodovky. Výsledkem úprav je výkon 700 kW a "krouťák" 1280 N.m.

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - Londonbridge
4. 6. 2021 11:59
AMG
AMG robi top motory a mozu byt v C ku alebo aj vo F 1 vsade budu kralovat vsak mam pravdu Ferrari...?
Avatar - speedfred
3. 6. 2021 23:02
Tuning
mám vcelku rád ale toto už je celkom slušné peklo v takom rodinnom balení aj keď dizaj tohoto Merkelesu mi není moc po chuti. :yes: :yes: :yes: Musí to byť ale hodne slušne rýchly sťahovák.