Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Německý úpravce se pustil do Mercedesu-AMG G 63. Výkonem se přibližuje Veyronu

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Německý úpravce Posaidon představil vlastní verzi Mercedesu-AMG G 63. Hranatý teréňák po modifikaci nabízí výkon, který se skoro může rovnat Bugatti Veyron.

Pro připomenutí, původní Veyron nabízí 1001 koní, tedy 736 kW. Géčko od firmy Posaidon dává 940 koní, tedy 691 kW. Brutálně vypadá také točivý moment, vrcholící hodnotou 1.278 N.m.

Standardně G 63 AMG poskytuje 430 kW a 850 N.m.

Díky úpravám je G 63 samozřejmě hbitější, z nuly na stovku akceleruje za 3,6 sekundy, zatímco sériové provedení zrychluje za 4,5 sekundy. Nejvyšší rychlost činí 280 km/h.

Posaidon navýšení výkonu dosáhl několika způsoby. U čtyřlitrového osmiválce vyměnil obě turbodmychadla, motoru přivedl více vzduchu a dokonce přidal systém vstřikování směsi vody a metanolu do sání. Přemapován byl také software řídící jednotky.

Úpravce ovšem věnoval pozornost i brzdám. Kotouče jsou karbon-keramické, do předních o průměru 420 mm se zakusují šestipístkové třmeny, do zadních o průměru 360 mm pak čtyřpístkové. 

Zajímavým detailem je karbonová přední kapota. Nejde jen o designový prvek, ale také funkční. Otvory v ní totiž k motoru přivádějí víc vzduchu.

Je jasné, že úprava Géčka nebude levnou záležitostí. Kolik přesně ale stojí, Posaidon bohužel neuvádí.

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - Allo
25. 8. 2020 07:46
Výdrž
Mě by zajímalo kolik takový motor vydrží tkm...