Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Neuron EV má namířeno nejen proti pick-upu a nákladním vozidlům Tesla

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)

Vizionářská společnost Neuron EV představuje projekty svých elektrických vozidel T/One a Torq. První z nich je pick-upem a druhý tahačem návěsů.

Kalifornská společnost Neuron EV byla založena v roce 2017 a od svého zrodu se věnuje projektům zaměřeným na užitková vozidla s čistě elektrickým pohonem. Nejnovějšími zástupci tento společnosti jsou koncepty T/One a Torq, které byly představeny v rámci druhého ročníku dovozního veletrhu v čínské Šanghaji.

Základem obou vozidel je modulární platforma a v případě tahače Torq uvádí Neuron EV, že má podvozek, umožňující jednoduchou výměnu karoserie a dalších částí, což má usnadňovat změnu vzhledu a především možnosti využití. Tahač se pak díky tomu může proměnit například v nákladní vozidlo s nástavbou pro přepravu nákladu bez návěsu či přívěsu.

Elektrický pohonný systém, který prozatím není blíže specifikován, má být umístěn v platformě, snižovat těžiště obou vozidel a přispívat k maximálnímu možnému využití jejich celkové délky pro posádku a náklad. Neuron EV k pohonném systémů dodává, že využívá trakční baterie, výměnný rezervní zdroj energie a solární panely.  

Neuron T/One i Torq zaujmou i svým aerodynamickým designem a řešením interiérů. V obou případech je sedadlo řidiče umístěno v podélné ose vozidla, aby byl zajištěn co nejlepší výhled do všech směrů. V případě pick-upu jsou ve druhé řadě umístěna sedadla pro dva spolujezdce, zatímco u tahače je prostor pro odpočinek řidiče.

Neuron EV v současnosti neuvádí, jestli a kdy se tato dvojice konceptu promění v sériové modely, ale v případě, že k tomu dojde, pak na trh zamíří další konkurence pro ostře sledovaný pick-up a tahač značky Tesla.

Zdroj: Neuron EV

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)

Doporučujeme