Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

New York: Audi RSQ - Čtyři prsteny na filmové plátno

Ladislav Čermák
Diskuze (28)
Pro připravovaný kasovní trhák s Willem Smithem "Já, Robot" podle románu Isaaca Asimova, vznikla flotila vozů Audi pro rok 2035. (doplněno o 4 plakáty)

Pro připravovaný kasovní trhák s Willem Smithem "Já, Robot" podle románu Isaaca Asimova, vznikla flotila vozů Audi pro rok 2035.

Největší čtyřkolovou star bude policejní vůz pro hlavního hrdinu v podání stříbřitého prototypu RSQ. Kupé spočívá na kulovitých kolech a je obestavěno bojovně vyhlížejícími spoilery, přesto v něm lze na první pohled identifikovat studii Le Mans Quattro, představenou loni ve Frankfurtu. Pro využití v "policejních službách" však doznalo změn, kromě již zmíněných zejména dveře typu gull-wing, ovšem uchycené vzadu, a nahrazení zadního okna hliníkovým plátem. Přirozeně nechybí emblémy zvýrazněné natolik, aby byly dobře patrné i na filmovém plátně. Interiér se zbavil všeho zbytečného a stal se ryze funkčním pracovištěm pro mr. Smithe s efektně rozloženými prvky z leštěného hliníku a spoustou červených kontrolek.

Funkční vzorek vznikl za rekordních 10 týdnů od podepsání kontraktu, přičemž první 3D model byl hotov již za 48 hodin. Pro Audi je to dosud největší zakázka podobného druhu pro filmový průmysl - režisér Alex Proyas (Dark City, The Crow) se pro ni rozhodl osobně po té, co si prohlédl prototyp Nuvolari. Evropští zákazníci se na novou sci-fi s Audi v jedné z hlavních a v mnoha vedlejších rolích mohou těšit v srpnu. Kromě hlavní hvězdy se totiž v rolích statistů "náhodou" objeví i několik sériových audin.

Zde si můžete stáhnout plakáty Audi RSQ

Ladislav Čermák
Diskuze (28)