Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nezapomněli jste na něj? Volkswagen Up! se hlásí o pozornost stylovým paketem R-Line

David Bureš
Diskuze (7)
Volkswagen rozšiřuje nabídku sportovního paketu R-Line také o svůj nejmenší model. Co v případě Upu! R-line nabízí?

V souvislosti s miniaturními koncernovými sourozenci Seat Mii, Škoda Citigo a Volkswagen Up! se v poslední době nejčastěji píše o tom, že se jim prodejně tolik nedaří a že po jedné generaci skončí – minimálně v případě Mii a Citigo. Volkswagen se ale snaží ještě připomenout své miniauto a oživit o něj zájem, na trh tak přichází model Up! R-line.

Jestliže letos uvedený Volkswagen Up! GTI je ryzím hot hatchem, i díky svému motoru, R-Line je čistě designová záležitost, díky níž nejmenší „lidový vůz“ vypadá sportovněji než dosud. Jeho jinak konzervativní vzhled nové doplňky výrazně oživují.

Základem exteriérového paketu R-Line je především nový sportovní nárazník s chromovaným orámováním mlhových světel, který doplňuje stříbrně lakovaný pás v masce chladiče. Zboku zaujmou boční prahy v barvě karoserie nebo 16palcová kola. Za příplatek jsou i sedmnáctky.

Součástí paketu jsou dále zatmavená zadní okna nebo černě lakovaná střecha i kryty vnějších zpětných zrcátek. Chybět nemohou ani emblémy R na předních blatnících.

V české nabídce zatím Up! R-Line v rámci přechodu aut na specifikace podle nových emisních norem chybí. Na německém trhu je však balíček sportovně laděných doplňků nabízen za částky od 795 eur, tedy v přepočtu za 20.500 korun.

David Bureš
Diskuze (7)
Avatar - wakantanka
5. 9. 2018 22:03
Re: chybí tomu
Na dochadzanie 80 km do prace si kupis auto a nie nakupnu tasku na kolieskach. :-)
Avatar - Ada je zase tady
5. 9. 2018 10:04
Re: chybí tomu
Omyl. Pokud budeš jezdit každý den do práce 80km tam a 80 zpátky, je malé auto s dieselem právě to, co potřebuješ. ;-)
4. 9. 2018 17:51
Re: Pěkné, ale
O víkendu byl německý konfigurátor jak noty na buben a včera už tam naběhla hromada konfigurací jak Golfu, tak Passatu, tak třeba toho T-Rocu nebo Tiguanu, jen letmo jsem na T-Roc koukl a má stejné motorizace jako měl, 1.6 a 2.0 TDI, 1.0, 1.5 a 2.0 TSI. Myslím, že v českém to bude jenom s pár dny zpoždění než to hoši přelouskají do češtiny. Dokonce jsou tam docela neočekávané kombinace (pokud tedy v rychlosti neudělali nějaké překlepy), např. Tiguan má 1.4 TSI s filtrem pevných částic, všude se psalo, že 1.4 nahradí 1.5 a ta bude mít filtr a ejhle, je tam stará 1.4, přitom v T-rocu je 1.5. Větší problém je, že ceny šly docela nahoru, což předpokládám i v ČR.
[odkaz]
Avatar - Ada je zase tady
4. 9. 2018 14:12
chybí tomu
konvenční vznětový motor ;-)