Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nezničitelná Toyota Land Cruiser je ještě nezničitelnější: Odolá obřím explozím!

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Kanadská společnost Inkas Armored Vehicle Manufacturing si tentokrát vzala do parády terénní Toyotu Land Cruiser.

Pod rukama šikovných úpravců ze společnosti Inkas Armored Vehicle Manufacturing již prošlo mnoho vozů, z nichž se staly nezničitelné kousky. Z širokého seznamu můžeme zmínit nejnovější Mercedes-Benz třídy S, Mercedes-AMG G63, BMW X7 nebo Bentley Bentayga. Pro tentokrát Kanaďané “vyztužili” Toyotu Land Cruiser nejnovější generace.

Video se připravuje ...

Upravený Land Cruiser je dle videa podroben explozi 10 granátů DM51, 2 pozemním minám, 15 kilogramům trhaviny TNT a 780 kulkám ze zbraní různých ráží. Na videu lze spatřit, jak exploze otřásly celým vozem, ale žádná z nich nepronikla do interiéru. Je až k neuvěření, jak zůstává po mohutných explozích interiér s posádkou v podstatě netknutý. 

Obrněná Toyota Land Cruiser (LC300) se nabízí ve třech výkonových provedeních - 3,5litrový benzínový motor V6 o výkonu 415 koní, 4,0litrový benzínový motor V8 a 3,3litrový dieselový motor V6 o výkonu 309 koní.

Součástí standardní výbavy od Inkasu je obrnění motorového prostoru, celoobvodová ochrana prostoru pro cestující, ochrana baterie, zesílené zavěšení a runflat pneumatiky. Pokud tato ochrana zákazníkovi nestačí, Inkas může dále dodat rozšířený balíček obrnění, sirénu, speciální brzdový systém nebo požární systém. 

Stejně jako u ostatních obrněných modelů, které mají v Inkas Armored Vehicle Manufacturing na starosti, je možné na žádost klienta dopravit Toyotu Land Cruiser do všech koutů světa ať už lodní nebo leteckou dopravou.  

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme