Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan bude vyrábět nový nákladní vůz ve Španělsku

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Nissan oficiálně oznámil, že na konci roku 2013 zahájí výrobu nového nákladního vozu střední kategorie.

Nový nákladním automobil značky Nissan bude vyráběn v závodě ve španělské Ávile. Nissan hodlá do vývoje nového modelu a přípravy výrobního podniku i místních dodavatelů investovat více než 100 milionů eur.

Novinka se má zařadit do nabídky nákladních vozidel řady Cabstar a podpořit další expanzi automobilky Nissan v segmentu užitkových vozidel v Evropě. Zde se Nissan snaží ve střednědobém horizontu zdvojnásobit objem prodeje i podíl na trhu.

Ve fiskálním roce 2011 společnost Nissan v tomto rostoucím tržním segmentu prodala více než 62.000 vozů, což představuje meziroční nárůst o 16 %. Důležité je, že více než 90 % prodaných vozů pocházelo z továrny ve Španělsku, včetně dodávky NV200 a pick-upu Navara.

Podle vedení automobilky Nissan má skutečnost, že se bude nový model nákladního vozu vyrábět v Ávile, pro evropské zákazníky znamenat další rozšíření výběru.

Současně budou zajištěna pracovní místa a jak uvádí Nissan ukáže se, že je automobilka díky sociální a průmyslové dohodě, uzavřené v květnu 2010, konkurenceschopná. V rámci této dohody mezi automobilkou, odbory a vládou se Nissan zavázal zavést v Ávile výrobu nového modelu do roku 2014.

V rámci komplexního střednědobého plánu pro období 2011 až 2016, tzv. „Nissan Power 88", se společnost Nissan snaží dosáhnout globálního podílu na trhu ve výši 8 %, přičemž v roce 2010 to bylo 5,8 %. Cílem společnosti Nissan je dosáhnout do fiskálního roku 2016 v globálním měřítku pozice největšího výrobce lehkých užitkových vozidel.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)