Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan: Chystaný soupeř Golfu se nebude jmenovat Almera, ale Pulsar

David Bureš
Diskuze (34)
Nový japonský kompaktní hatchback bude plně odhalen příští týden. Nissan se jím vrátí do segmentu, který Evropané mají rádi.

Automobilka Nissan pracuje na novém kompaktním hatchbacku, který chce přímo zacílit na Volkswagen Golf. Dosud se očekávalo, že ponese jméno Almera, místo toho však použije název Pulsar.

V souvislosti s odhalením jména chystaného hatchbacku Nissan zveřejnil i první fotografie auta. Ty odhalují příď nového automobilu, která se ponese v duchu aktuálního Qashqaie.

Více se o japonské novince dozvíme 20. května. Pětidveřový hatchback se bude vyrábět ve španělské Barceloně, na trhu se objeví během letošního podzimu. Pulsar byl navrhován tak, aby splnil požadavky evropských zákazníků – má tak například nabídnout perfektně zpracovaný interiér.

Nabízené motory budou vycházet z nabídky Qashqaie. Druhá generace japonského SUV je nyní dostupná se zážehovým 1.2 DIG-T (85 kW) a dvěma turbodiesely – 1.5 dCi (81 kW) a 1.6 dCi (96 kW). V létě nabídku doplní ještě benzinový 1.6 DIG-T (110 kW).

Počítá se také s úspornou dieselovou verzí zacílenou na VW Golf BlueMotion. Tato varianta má lákat hlavně firemní zákazníky, kteří podle Nissanu v tomto segmentu tvoří velkou část trhu. Na trh by měl dorazit také sportovně laděný Pulsar Nismo.

Jméno Pulsar je v současnosti používáno na australském trhu a ve vybraných asijských zemích, kde tento název rovněž nese kompaktní vůz. V těchto končinách se jako Pulsar prodávaly také modely u nás známé jako Tiida a Almera.

Nissan toto pojmenování poprvé použil již v roce 1978, známé je i v Evropě. Jako Pulsar byl na vybraných trzích prodáván na konci devadesátých let někdejší model Sunny, předchůdce Almery.

nissan novemodely nizsistredni nissan novemodely nizsistredni

David Bureš
Diskuze (34)
Avatar - pelikoš
17. 5. 2014 18:30
Re: PULSAR - nádherné jméno
tak je fakt,že jsem vždy kupoval nové a po třech letech měnil
17. 5. 2014 18:11
Re: PULSAR - nádherné jméno
Tak to máš štěstí. Já si toho užil až až, z vraků P10 to už všichni rozebrali, druhovýroba žádná a ta plastová blbost v originálu stála 1600. Jinak jsem s tím autem byl velmi spokojen.
Avatar - pelikoš
17. 5. 2014 17:31
Re: PULSAR - nádherné jméno
jo,na P11 bylo vidět,že má nissan problémy s financema,ale nevím,že by mě někdy vrzly stěrače u nějakého nissanu :-!
Avatar - pelikoš
17. 5. 2014 17:28
Re: Rozpaky
sedan i liftback byly vyráběny v anglii,jenom kombi(P10 tedy první generace) byl vyráběn v japonsku
17. 5. 2014 16:47
Re: PULSAR - nádherné jméno
Tak důvodem, proč se to jmenuje Pulsar, může být to, že Almera/Sunny byly Pulsarem vždycky, jen u nás se tak nejmenovaly a nyní to konečně v Nissanu sjednotili :-)

[odkaz]