Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Micra jako nový Smart ForFour pro USA

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Nový pětidveřový Smart se na evropské trhy nedostane!

Smart USA oznámil, že ve spolupráci s automobilkou Nissan uvede na severoamerický trh nový model. Tím bude pětidveřový hatchback poháněný zážehovým motorem, který zamíří do segmentu B mezi malé vozy.

Společnost Smart USA Distributor LLC, která je majetkem Penske Automotive Group, oznámila prostřednictvím stručné tiskové zprávy spolupráci s automobilkou Nissan. Jejím výsledkem má být nový model pro Spojené státy.

Novinka by měla zvýšit prodej značky Smart na americkém trhu. Po uvedení aktuálního ForTwo sice Američané projevili jisté nadšení pro evropský mikrovůz, to však rychle opadlo.

Oficiální informace uvádějí, že se bude jednat o pětidveřový automobil poháněný benzinovým motorem, jehož dodavatelem bude Nissan, zatímco prodej bude probíhat prostřednictvím distribuční sítě Smart USA. Prodej se má rozběhnout ve čtvrtém čtvrtletí roku 2011. Na evropský trh tento model nedorazí.

Oficiálně sice ještě nebylo potvrzeno jméno tohoto vozu, ale je více než pravděpodobné, že se bude jednat o Smart ForFour. Dvojice skic, které tiskovou zprávu doprovázejí jasně naznačují, že základem nového Smartu pro USA bude Nissan Micra s upraveným designem karoserie.

Nový Smart pro USA bude pravděpodobně pouze nouzovým řešením, které má udržet zájem zákazníků, než na trh dorazí zcela nová generace modelu ForFour. Ta bude odvozena od třetí generace Smartu ForTwo. Na jejím vývoji spolupracuje Daimler s francouzským Renaultem a japonským Nissanem. První výsledek této kooperace bychom měli vidět nejdříve v roce 2013.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - pelikoš
11. 10. 2010 09:53
"MIRKA"
asi micra špatná nebude,když si ji mercedes vybral jako smart :-)