Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Patrol s řízením vzadu? V Dubaji žádný problém (video)

Jan Mička
Diskuze (5)
Napadá vás něco revolučního, čím by se dala nová auta ještě vylepšit? Mechanik z Dubaje dal průchod svým myšlenkám a vytvořil Nissan Patrol s řízením vzadu.

Za úpravou Nissanu Patrol stojí člověk, který si zcela neskromně říká King of Customs. Už jsme si za poslední roky zvykli, že je Dubaj známá svými takřka neomezenými možnostmi. Čeho je však moc, toho je příliš.

Úpravci se nedá upřít originalita. S podobným konceptem pravděpodobně nikdo před tím nepřišel, protože se jedná o něco skutečně zbytečného. Při představě, že na předních sedadlech sedí dva dobře živení šejkové a řízení má ve svých rukou řidič v teplácích a žabkách, je nám chvílemi až do smíchu.

Ale pryč s kritikou. Úpravce si totiž s převedením řízení skutečně pohrál. Středový tunel v přední části byl zahlazen k nepoznání, stejně jako prostor po tyči řízení. Vnější zpětná zrcátka se podařilo nahradit pomocí kamer a displejů v hlavových opěrkách. Díky zatmavení zadních oken není řidič vzadu vidět, což musí posádky okolních vozů celkem šokovat. Tedy v případě, že je přední část interiéru neobsazená.

Jan Mička
Diskuze (5)
Avatar - pelikoš
6. 10. 2013 13:19
Re: Pro zábavu
tak to je docela prča >:D
6. 10. 2013 12:06
Přes 110 let stará záležitost ;)
Dovolím si poupravit tvrzení, že s podobným konceptem dosud nikdo nepřišel. Ze zadního sedadla se řídil vůbec první sériově vyráběný automobil vznikající skupiny FIAT, model 3 1/2 Hp z roku 1899. Spolucestující na předním sedadle zde dokonce seděli čelem k řidiči.
[odkaz]
Avatar - FiLan
5. 10. 2013 21:09
Pro zábavu
Třeba by se to dalo použít jako nějaká nachytávka v tomto stylu. :-)

[odkaz]
5. 10. 2013 18:07
Re: Ptákovina......
Je to konina, hned ze startu malem nekoho prejel, asi nekouka do zrcatek :-)
To uz by bylo lepsi mit rizeni vpredu ve stredu, nebylo by treba delat verze s levo a pravo strannym rizenim.
Ridici by aspon neprekazel stredovy tunel a mohl by mit vsecko pekne po ruce. :-)
5. 10. 2013 15:53
Ptákovina......
.......ze stejného soudku. [odkaz] :-)