Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan: Radiační kontrola se stala součástí výstupní kontroly (video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
I když je vlastnictví Nissanu GT-R pro mnoho z nás elektrizující představa, co se záření týká, mělo by být vše v normálu.

Havárie v elektrárně Fukušima na severovýchodě Japonska vyděsila prakticky celý svět. Obavy z radiace jsou důvodem kontroly nových vozů značky Nissan připravených na export.

Japonská automobilka Nissan zveřejnila krátký film, na němž předvádí kontrolu radiace na nových vozech. Při této kontrole pracovníci vyberou náhodně deset automobilů z jedné dodávky a u nich změří úroveň radiace ve středu kapoty motoru, na předních kolech a volantu.

Automobily, u nichž je hladina radiace v povolené normě, jsou označeny samolepkou radiation check OK, umístěnou v pravém dolním roku čelního skla.

S měřením úrovně radiace u vozů určených na vývoz začala automobilka Nissan již 18. března a prozatím se neobjevily žádné neobvyklé údaje. Automobil, u nějž by pracovníci automobilky odhalili zvýšenou hladinu radiace, by se samozřejmě nedostal k zákazníkům.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - pelikoš
28. 4. 2011 18:57
jojo
příkladný přístup k zákazníkům :yes:
28. 4. 2011 16:36
Dozimetry
Spíš by měli ke každýmu novýmu autu Japončíci přidávat v základní výbavě dozimetr aby se zákazník mohl sám přesvědčit že je vše v normě >:D