Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Resonance Crossover Concept: Murano v novém

Michal Fokt
Diskuze (2)
Nissan na NAIAS v Detroitu sonduje terén s efektním konceptem velkého SUV Resonance. S pravděpodobností, hraničící s jistotou, se jedná o předzvěst nové generace modelu Murano.

Nissan si toho za design současné generace SUV Murano vyslechl mnoho a zdá se, že by si to nerad zopakoval ještě jednou. Možná i proto má koncept, plným jménem Resonance Crossover Concept, jenž je téměř jistě předobrazem nástupce Murana, daleko k nějaké kontroverzi.

Přiď už s masivní maskou chladiče "V-Motion" a se nesnaží pobouřit, ale upoutat ztvárněním krycích skel světlometů, profil s (velmi) fluidními liniemi vyhlíží až nečekaně dynamicky, pokud ne dokonce sportovně a záď zaujme optickou absencí C sloupku karoserie, což bude zcela jistě markanta, použitá i na produkční verzi vozu, i kdyby bylo všechno ostatní zavrženo. Kola o velikosti 22" do série nezamíří zcela jistě.

Velmi moderní je i interiér konceptu, to je ale u studií pravidlem. I v tomto případě se ale dá předpokládat, že základní tvar středového panelu japonští designéři zachovají, byť jeho ovladače budou poněkud konvenčnější, než tento "holografický" koncept. Sympaticky ale vyhlíží i volant a dřevěné dekory dvětlou kůží čalouněného kokpitu.

Resonance je dlouhý 4841 mm, široký rovných 2000 mm, vysoký 1730 mm a spočívá na rozvoru 2875 mm. Nissan slibuje hybridní systém pohonu, tvořený benzinovým motorem o objemu 2,5 l a elektromotorem, živeným z Li-Ion akumulátorů. Spřažený je s bezestupňovou převodovkou Xtronic a pohání všechna čtyři kola. Jak moc je celá tahle vize reálná, uvidíme nejspíš za rok.

Michal Fokt
Diskuze (2)
Avatar - pelikoš
19. 1. 2013 21:29
Re: jo
jeden z nejlepších konceptů vůbec a žádná reakce..jděte do ... :-!
Avatar - pelikoš
16. 1. 2013 08:09
jo
tohle bych si nechal líbit.s tímto by uspěl mnohem více,nežli se současnou generací... :yes: