Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Rogue: Takto bude vypadat faceliftovaný X-Trail (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)
Nissan si pro modelový rok 2017 připravil omlazení crossoveru Rogue, jenž je severoamerickou obdobou evropského modelu X-Trail.

Severoamerický Nissan Rogue je ve své druhé generaci spřízněn s třetí generací modelu X-Trail a s mírným předstihem díky tomu předvádí Evropě, nač se může těšit. Začalo to již při uvedení tohoto modelu na trh a pokračuje i nyní při představování modernizované podoby.

Rogue se pro nový modelový rok dočkal přepracování designu předních partií, jimž spolu s novým nárazníkem dominuje maska chladiče ve stylu V-Motion, kterou obklopují nové hlavní světlomety s LED pro denní svícení.

Na zádí jsou nové koncové svítilny s LED usazenými do tvaru bumerangu a došlo na použití otevírání víka zavazadlového prostoru pouhým pohybem nohou pod hranou zadního nárazníku. K dalším novinkám patří chromované prvky obložení na bocích a nový design 17-, 18- a 19palcových litých kol. Nabídka odstínu laku karoserie se rozrostla na devět různých barev.

Interiér se v rámci modernizace dočkal nového volantu a přepracování středové konzole s pětipalcovým barevným displejem. Změny se odehrály i v nabídce materiálů a vzorů čalounění. Na jejím vrcholu bude nyní paket Platinum Reserve s koženým čalouněním sedadel a specifickým prošíváním.

Nissan věnoval při modernizaci pozornost i rozšíření bezpečnostní výbavy. Ta nyní nabídne mimo jiné inteligentní tempomat, sledování slepých úhlů i jízdních pruhů a k novinkám patří i aktivní brzdový systém s detekcí chodců.

Na severoamerickém trhu byl model Rogue doposud nabízen pouze s atmosférickým zážehovým čtyřválcem o objemu 2,5 litru s výkonem 125 kW a točivým momentem 237 N.m. Tato pohonná jednotka zůstává v nabídce ve spojení s převodovkou Xtronic CVT a nově bude k dispozici i provedení s hybridním pohonným systémem.

Tuto verzi Nissan odhalil prostřednictvím modelu X-Trail pro japonský trh již na jaře loňského roku. Toto provedení kombinuje benzinový dvoulitrový čtyřválec s elektromotorem a bezstupňovou převodovkou Xtronic.

Zážehový čtyřválec hybridního modelu Rogue disponuje výkonem 103 kW a točivým momentem 195 N.m, zatímco elektromotor poskytuje 30 kW a točivý moment 160 N.m. Celkový výkon hybridu má být 131 kW a podle certifikace EPA má verze s pohonem předních kol v kombinovaném provozu dosahovat spotřeby paliva 6,9 l benzinu na 100 km a s pohonem všech kol pak 7,1 l na 100 km.

Na kolik se bude evropský X-Trail v modernizované podobě odliší od svého severoamerického příbuzného je nyní otázkou, ale odpověď na ni můžeme dostat již za pár týdnů v Paříži a nejpozději na jaře příštího roku v Ženevě.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)
14. 9. 2016 06:37
Re: Super!
Za chvíľu asi aj áno. Renault predsa povedal, že skončí s vývojom dízlov.
Avatar - pelikoš
13. 9. 2016 16:41
Re: Super!
ale bude... :yes:
Avatar - pelikoš
13. 9. 2016 16:40
Re: Tfujtajbl
no ty jsi asi kus *...
Avatar - Sumi2000
13. 9. 2016 10:48
Super!
Vypadá skvěle!
Ještě zpět silnější diesel , nejméně 2.0 dci !!
Bez něj to v EU nepůjde.
13. 9. 2016 07:32
Re: Tfujtajbl
Co sem zas pleteš VW ??