Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan rozšiřuje nabídku náhradních dílů pro Skyline GT-R. Je libo titanový výfuk?

Stanislav Kolman
Diskuze (2)

Obnovená výroba náhradních dílů pro kultovní sportovní modely je stále víc in. Potvrzují to novinky od Nissan Nismo Heritage.

Program Nissan Nismo Heritage spatřil světlo světa před čtyřmi lety. Jeho hlavním úkolem je poskytnout majitelům starších sporťáků japonské značky neustálý přísun nových náhradních dílů. Vše odstartovalo osmdesátkou komponent pro Skyline GT-R R32, následovalo zhruba 300 dílů dostupných pro modely R32, R33 a R34.

Nyní Nissan rozšiřuje nabídku o trojici různých titanových koncovek a výfukových systémů pro tři varianty modelu Skyline. Tvůrci lákají na speciální povrchovou úpravu, která nejenže skvěle vypadá, ale zaručuje stejnou akustiku za jakýchkoliv tepelných podmínek. Kromě toho přijde vhod i úspora hmotnosti – nový výfukový systém je o zhruba 12,5 kilogramu lehčí než původní.

Video se připravuje ...

Ne všichni majitelé modelu Skyline se však mohou radovat. Nissan doporučuje instalaci pouze na vozy s kódem motoru R3 nebo R4. Naopak se aplikace nedoporučuje pro motorové kódy S1 a S2 kvůli specifickému turbodmychadlu, podrobnosti si však výrobce nechává pro sebe.

Jinak je výfukový systém k dispozici pro R32 a R34 ve všech verzích, zatímco u R33 „pasuje“ jen na dvoudveřové provedení. A cena? Na zbrusu nový náhradní díl si majitelé sporťáku musí připravit 144.000 Kč.

Stanislav Kolman
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - twistedTSD
24. 12. 2021 01:18
Re: ...
Sám jsi krám...