Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Sentra SE-R – kompaktní a „hot“

Roman Daněk
Diskuze (12)
Nissan přivezl do Los Angeles sportovní verzi „malého“ sedanu Sentra.

Model Sentra by byl v Evropě považovaný za sedan kompaktní třídy, pro Američany už je to ale „malé auto“. A tomuto malému vozu v jeho nejnovějším vydání, které debutovalo vloni, chyběly tradiční sportovní verze SE-R a SE-R Spec V. Ty však přichází právě nyní a k vidění jsou poprvé na autosalonu v Los Angeles. K dosažení sportovního vzhledu byly použity klasické metody v podobě upravených nárazníků, výraznějších prahů a spoilerů a velkých kol spolu se snížením světlé výšky a posílenými brzdami. Příslušné sportovní doplňky jako hliníkové pedály, sportovní sedadla a kůží potažený volant a hlavice řadicí páky najdete pochopitelně v interiéru také.

Pohonnou jednotkou obou verzí je čtyřválec 2,5 l, který má u „skorosportovní“ verze SE-R vybavené výhradně převodovkou s plynule proměnným převodovým poměrem CVT výkon 132 kW. Sportovnější varianta SE-R Spec V má nejen šestistupňovou přímo řazenou převodovku, ale také o 18 kW víc (150 kW). Obě výkonové verze mají červené pole otáčkoměru v nepříliš sportovních 6800 otáčkách, roztáčena jsou přední kola obutá stejně jako ta zadní do pneumatik 225/45 R 17.

..a my dostaneme Quashqaie…

Roman Daněk
Diskuze (12)
Avatar - Lonestarstate
1. 12. 2006 16:49
Re: Čudo-judo
Též se přiznávám k naprosto katastrofálnímu vkusu. >:D :yes:
1. 12. 2006 08:23
Čudo-judo
Všetky autá, či už sa do US vyvážajú, alebo sa tam vyrábajú, alebo tam proste vznikli, majú jeden spoločný rys. Napovedajú, že Američania majú totálne katastrofálny vkus. :no: