Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Tone to ne, ale Nissan Note ano

Ondřej Láník
Diskuze (9)
Studie Nissanu Tone, která objela v roce 2004 světové autosalony se dostává do prodeje na domácím japonském trhu pod názvem Nissan Note.

Studie Nissanu Tone, která objela v roce 2004 světové autosalony se dostává do prodeje na domácím japonském trhu pod názvem Nissan Note.

Nissan upřesnil informace o novém modelu, který již byl v minulém roce avizován představením studie Tone. Vnější rozměry 3990 x 1690 x 1535 mm řadí nový Nissan do stále populárnější třídy vyšších hatchbacků. Rozvor 2600 mm se i zde stává samozřejmostí a předpokladem k velkému prostoru pro posádku.

Note dostal nový čtyřválec o zdvihovém objemu 1498 cm3. Nejvyšší výkon činí 80 kW při 6000 ot./min, maximum točivého momentu 148 Nm je k dispozici ve 4400 ot./min. Nový Nissan je standardně pro japonský trh dodáván s převodovkou XTRONIC CVT (Continuously Variable Transmission), rozšířením nabídky jsou verze s pohonem všech kol e-4WD, které mají také zvýšenou světlou výšku (145 mm).

Variabilní zavazadlový prostor může být rozdělen na několik samostatných oddílů pomocí přepážek. Jednou z možností je také dvoupatrové uspořádání Nidan s 250 mm hlubokou schránkou pod dnem hlavního zavazadlového prostoru. Po sklopení zadní řady sedadel vznikne rovná podlaha pro snadný převoz dlouhých předmětů.

V nabídce se objevila také verze pro tělesně postižené, u které je možno vysunout sedadlo zcela ven z karosérie a usnadnit tak postiženému nastupování do vozu.

Prodejní plán Nissanu předpokládá odbyt 8000 vozů měsíčně.

Ondřej Láník
Diskuze (9)