Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan ve Frankfurtu - Dunehawk a nový X-Trail

Ondřej Šuch
Diskuze (9)
Na zářijovém autosalónu IAA Frankfurt chce Nissan opět zdůraznit svou roli na rostoucím evropském trhu vozů 4x4. Mezi hlavními lákadly expozice se proto objeví modernizovaný Nissan X-TRAIL a koncept SUV nazvaný Dunehawk.

Dunehawk je výraznou vizí, jak by mohl vypadat Nissan pro volný čas zítřka. Přestože je prezentován jako SUV, je velmi pravděpodobné, že bude předobrazem i pro off-road Patrol. Dunehawk je vybaven už druhou generací elektronicky řízeného pohonu Nissan ALL MODE 4x4, poprvé uplatněného na X-TRAILu.

Ve Frankfurtu se představí i nejnovější provedení modernizovaného X-TRAILu, třetího nejprodávanějšího vozu v celém evropském sektoru 4x4

Po boku těchto novinek Nissan poprvé v Evropě předvede prototyp X-TRAILu, poháněného palivovými články (FCV), a to čerstvě po dokončení testovacího programu na silnicích. Zkušební výroba vozů s palivovými články, svými nulovými emisemi stoprocentně šetrnými k životnímu prostředí, se má rozeběhnout ještě v letošním roce.

V expozici Nissanu se představí i nový turbodiesel 1.5 dCi 60 kW (82 k) pro Micru. Nissan tak nabídne široko paletu moderních turbodieselů pěti objemových řad: 1,5 l, 1,9 l, 2,2 l, 2,5 a 3,0 l, a to s devíti různými úrovněmi výkonu pro osobní a terénní vozy v každém tržním segmentu.

Autosalon Frankfurt oficiálně odstartuje také začátek evropských prodejů Nissanu 350Z. Od letošního debutu na autosalónu v Ženevě již bylo v Evropě předběžně prodáno na tisíc vozů.

Ondřej Šuch
Diskuze (9)