Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Norton a Breitling spojují svět exkluzivních motocyklů a hodinek

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)

Norton Commando Sport Breitling Limited Edition je poměrné dlouhý a zároveň téměř vše říkající název jedné z nejstylovějších motocyklových novinek letošního roku. Vznikne bohužel v počtu pouhých 77 exemplářů.

 

Norton patří mezi nejstarší a zároveň nejslavnější motocyklové značky z Velké Británie, jíž se v tomto desetiletí daří úspěšný návrat mezi špičku. Breitling pak díky své dnes již tradiční spolupráci s automobilovou značkou Bentley patří mezi jednu z nejpopulárnějších švýcarských hodinářských firem u milovníků vůně benzínu.

Norton Commando Sport Breitling Limited Edition je prozatím posledním výsledkem spolupráce mezi motocyklovou značkou a výrobcem exkluzivních hodinek, z níž vzešla i limitované série chronografů Breitling Premier B01 Chronograph 42 Norton Edition.

Nádherné linie výchozího modelu Commando 961 Sport MK II v případě limitované edice umocňuje dvoubarevné provedení palivové nádrže i kapoty za sedlem spolu se zlatými linkami a nápisy. Precizní práci švýcarských hodinářů pak má svým provedením připomínat i sedlo, které zdobí logo značky Breitling, jímž je stylizované písmeno B.

Srdcem motocyklu je vzduchem a olejem chlazený řadový dvouválec o objemu 961 cm3, disponující nejvyšším výkonem kolem 59 kW (80 k) a roztáčející zadní kolo prostřednictvím pětistupňové převodovky. Samozřejmostí jsou zde špičkové komponenty podvozku z produkce značek Öhlins a Brembo.

Norton Commando Sport Breitling Limited Edition představuje v každém ohledu exkluzivní jednostopý stroj, což dokazuje i jeho cena, která je u českého dovozce, jímž je společnost MR43, stanovena na 589.900 Kč.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)

Doporučujeme

10. 5. 2019 11:14
Pravda ♿🏴
Prg Sys Carwer Sclambler Retrodaism ! 🖕🖖🖕