Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nostalgie jako blázen! Fotky ukazují, jak se závodilo v Československu

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Jestli máte rádi motorsport v "klasické" podobě, pak budete nadšeni z facebookové skupiny Okruhové a kopcové závody v době Československa na fotografiích. Slibujeme.

Najdete v ní totiž spoustu skvělých snímků, které zachycují přesně to, co název skupiny slibuje. "Smyslem této skupiny je vzpomenout na sportovní stránku automobilových závodů, kdy si většina závodníků připravovala svá auta od začátku do konce, vzpomenout na zašlou slávu přírodních závodních okruhových tratí. Přivítáme každého pamětníka i ty, kteří tuto dobu nezažili, ale rádi se podívají na fotky či videa," stojí v popisu.

Výběr je opravdu pestrý a především poutavý. Nadšenci a pamětníci ve skupině zveřejňují úžasné fotografie, jaké takhle pohromadě jen tak nenajdete. Prohlédnout si díky nim můžeme stroje, které se účastnily závodů v různých érách Československa, ale také zákulisí nebo nehody. A protože nechybí ani závodníci či fanoušci, při prohlížení snímků se vážně snadno vrátíte v čase. Dávka nostalgie je opravdu silná.

Také výběr vozů je bohatý, zahrnuje československé speciály, tedy například škodovky, závoďáky Metalex nebo různé domácí projekty, ale i stroje ze západu. Jsou tu cesťáky, "placky" i formule.

Co se do doby týče, hojně jsou zastoupena zejména 70. a 80. léta minulého století. A fantastické je, že ve skupině najdete řadu pamětníků a odborníků, kteří jednotlivé fotografie doplňují o zajímavé a užitečné informace, postřehy nebo příběhy ze zákulisí. Občas se objeví i nějaké video.

Takže jestli máte chuť vrátit se v čase, jen do toho. Jen počítejte s tím, že s v téhle skupině snadno "zapomenete" na několik hodin...

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - netcar.xx
17. 2. 2022 01:29
Jsou tam auta,
kdy už Československo nebylo.
16. 2. 2022 09:27
Na Masarykově okruhu
tady přidávám trochu jiný pohled na závody - tentokrát ze strany fanoušků:
https://eu.zonerama.com/…na/Album/8092904