Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Přehlídka spodního prádla, striptýz. Takhle Kia otevírala autosalon v roce 1996

Stanislav Švarc
Diskuze (8)

V současnosti Kia patří mezi nejúspěšnější automobilové značky na českém trhu. Pamatujete si ale, jak u nás začínala?

V Česku Kia zahájila prodej v roce 1993 a postupně samozřejmě rozšiřovala síť prodejců. V roce 1996 jihokorejská značka dorazila do Mostu. První autosalon nabízející modely Kia vznikl v obchodním domě Atol, který leží v centru tohoto svérázného severočeského města.

Na slavnostní otevření dorazil také známý mostecký fotograf Luboš Dvořák, který z akce pořídil řadu snímků. Fotky nedávno zveřejnil na své facebookové stránce Dvořákova FotoHistoryje, na níž pravidelně publikuje "obrázky" zejména z dění a života v mosteckém okrese v době 80. a především 90. let.

Právě do devadesátek vás fotogalerie z otevření autosalonu Kia naprosto spolehlivě a dokonale vrátí. Je tu totiž snad všechno, co si z té doby pamatujete a lidé mají době odpovídající účesy, oblečení a doplňky. A samozřejmě nechybí pohled na tehdejší vozy značky Kia.

Nabídka evidentně nebylo zrovna široká. Prohlédnout si můžeme sedan Kia Sephia, na který prodejce láká zákazníky sloganem "velký vůz, hvězdná cena". Ta u auta se zážehovým motorem o objemu 1,6 litru začínala na částce 333.333 Kč. Průměrná hrubá mzda v roce 1996 činila 9825 korun

K mání bylo také SUV Sportage první generace. Prodejce je vystavoval v podobě se stylovými doplňky - předním ochranným rámem a bočními nášlapy - a se střešním boxem. Na plachtě za vystaveným SUV ještě vidíme jméno dodávky Besta.

Z dnešního pohledu je ovšem zajímavý i doprovodný program. Akci moderoval Vladimír Hron, mostecký rodák, který se později proslavil "celostátně" jako bavič, zpěvák a imitátor, ještě pozoruhodnější jsou ovšem další části této události.

Konala se například tombola a jednou z cen byla televize, poměrně malá, s CRT obrazovkou, prostě klasická devadesátková. Proběhla ovšem také módní přehlídka, modelky se dokonce ukázaly ve spodním prádle. A z jedné (cenzurované) fotografie to vypadá, že došlo i na nefalšovaný devadesátkový striptýz.

Umíte si představit, že by se takový program při otevření nového autosalonu uskutečnil dnes?

Zdroj: Dvořákova FotoHistoryje

Stanislav Švarc
Diskuze (8)

Doporučujeme

20. 2. 2022 20:19
Re: Ty holky ale moc na Most nevypadaji.
:yes: Ta je luxusna
Avatar - Stejsn
12. 2. 2022 19:24
Re: Ty holky ale moc na Most nevypadaji.
Ta brunetka na fotkách 42 a 45 je přímo nádherná :yes:
Avatar - 3_diamanty
12. 2. 2022 07:01
Kia sephia .. prvy sportage ci clarus... kto by nepamatal
Zaciatky pre kiu v eu neboli lahke... ale uz davno som vedel a tvrdil ze ta znacka pojde hore a ma perspektivu... a dlhe roky jej teda aj fandim ( neperspektivnym znackam som ani nikdy nefandil ) .... a dnes v klude posle do smutku aj mnohe skostnatele europske radoby legendy... a to stale kia ma pred sebou este velke moznosti do buducna... kia :yes:
12. 2. 2022 04:48
ty kravo
Slusny kniry, vlasy, hadry, auta. Myslim ze lip nakonec je nez driv
11. 2. 2022 21:37
Re: Ty holky ale moc na Most nevypadaji.
V kazdom pripade dievcata rovnako krasne ak nie krajsie ako dnes.