Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Dacia Duster se představuje také jako pick-up. Zatím pouze virtuálně

Lukáš Volšický
Diskuze (12)

Nezávislý automobilový návrhář X-Tomi Design představuje novou vizi Dacie Duster v užitkové verzi pick-up. Co myslíte, byl by o ni v Česku zájem?

Nová Dacia Duster je už na světě. S moderní architekturou CMF-B a novodobým designem inspirovaným větším konceptem Bigster pokračuje ve stopách svého předchůdce a už brzy se novinka objeví i na českém trhu. Automobilka slibuje pokročilejší jízdní vlastnosti, komfortnější odhlučnění i modernější technologie, ale zachová si Duster svou oblíbenou praktičnost? A objeví se znovu také jako pick-up?

Pokud jste právě zaváhali, tak ano, minulá Dacia Duster se vyráběla i v užitkové verzi pick-up. Duster pick-up se v domovině značky, tedy v Rumunsku, prodával už od roku 2020, když vznikl ve spolupráci s rumunskou společností Romturingia. Užitkový Duster byl s celkovou délkou 4341 milimetrů o 19 milimetrů kratší než výchozí SUV, přičemž jeho světlá výška povyrostla o 14 milimetrů na celkových 224 milimetrů.

Duster pick-up se vyráběl výhradně s naftovou patnáctistovkou o 85 kW, šestistupňovým manuálem a pohonem všech kol. Spolu s dvoudveřovou kabinou měl novou korbu s délkou 1,65 metru, objemem rovných 1000 litrů a maximální přepravní kapacitou okolo 500 kilogramů. A proč o tom teď začínáme?

Video se připravuje ...

O nové Dacii Duster jako pick-upu zatím automobilka ani specializovaní úpravci nemluvili, ale už se na internetu objevila na prvním renderu. Virtuální novinka s čtyřdveřovou kabinou a nákladovou korbou vypadá opravdu senzačně, ale v Evropě se ji s největší pravděpodobností nikdy nedočkáme. Věříme však, že s rostoucí popularitou pick-upů v Evropě by si zákazníky jistě našla.

Nový Duster pick-up na renderu od nezávislého návrháře X-Tomi Design se navíc inspiruje speciálním Renaultem Duster Oroch, který vznikl na první generaci Dusteru a vyvážel se na trhy v Jižní Americe.

Doporučujeme

Lukáš Volšický
Diskuze (12)

Doporučujeme

8. 12. 2023 09:39
Re: Zájem by jednoznačně byl,
To ano, ale oba modely jsou na rámu.
Avatar - speedfred
8. 12. 2023 00:10
Re: Zájem by jednoznačně byl,
Auto pekné ale cenovo to prepálili poriadne.
Avatar - speedfred
8. 12. 2023 00:09
Re: Zájem by jednoznačně byl,
Mám takého mikro valnika Doblo Work up, zatiaľ spokojnosť. PS a bol aj ako 3-miestna verzia.
7. 12. 2023 21:20
Re: Zájem by jednoznačně byl,
Navíc pick-up je v naší zlodějské zemi v nevýhodě - na korbě majitel nesmí nechat nic hodnotnějšího... :-O
Avatar - kruskar
7. 12. 2023 17:58
Re: Zájem by jednoznačně byl,
Jo, Santa Cruz, jenže ho prodává jen v Americe. Tady se dá snad koupit v outletu, ale chtějí za něj 1600 000. Za takovou cenu to může koupit jen pako a ještě hodně bohatý.