Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová generace Subaru BRZ sklízí úspěch. Automobilka nepřijímá další objednávky

Diskuze (17)

Milovníci Subaru BRZ, kteří si chtěli novou generaci objednat a stále tak neučinili, mají minimálně na rok smůlu. Subaru totiž pro modelový rok 2022 uzavřelo příjem objednávek.

Když to řeknu krutě, ale upřímně, my v Evropě máme smůlu pravděpodobně navždy. Nová generace BRZ se totiž do Evropy nepodívala a asi ani nepodívá. V USA však 13. ledna Subaru zastavilo příjem objednávek modelového roku 2022. To znamená, že zájemci o tento vůz budou muset v letošním roce čerpat už pouze ze skladu místních dealerů.

Z nové generace BRZ převládá napříč trhy, na kterých je sportovní model nabízen, nadšení. O pohon vozu se stará 2,4litrový atmosférický motor Boxer s výkonem 170 kW v 6000 otáčkách. Nižší těžiště, torzní tuhost vylepšena o 50%, tuhost přední nápravy zvýšená o 60% a příbytek na váze pouhých 7,7 kilogramu proti předchůdci, to vše dělá z nového BRZ ještě vymazlenější náčiní, než na co byli majitelé tohoto subaru zvyklí.

Z velkého množství objednaných vozů je mnoho skladových, takže se zájemci o nedostatečný výběr nemusí bát. BRZ v modelovém roku 2022 na americkém trhu startuje v přepočtu na 624 tisících korunách. Za tuto cenu dostanete šestistupňovou manuální převodovku a paket Premium. V něm jsou obsaženy LED světlomety, dvouzónová automatická klimatizace, vyhřívaná zpětná zrcátka, sedmipalcový digitální displej nebo osmipalcový infotainment.

Video se připravuje ...

Pokud chcete více, za 715 tisíc korun můžete mít šestistupňovou automatickou převodovku a výbavu Limited. Ta zahrnuje jako bonus osmnáctipalcová matná kola obutá pneumatikami Michelin Pilot Sport 4, zatímco výbava Premium nabízí kola sedmnáctipalcová. Ve výbavě Limited dále obdržíte hlídání mrtvého úhlu, asistent pro udržování v jízdním pruhu, asistent pro průjezd křižovatkou a adaptivní světlomety. V interiéru pak BRZ Limited vyrukuje se semišovými sedačkami v kombinaci s kůží a vyhříváním sedadel.

Sourozenec Subaru BRZ - Toyota GR86, uzavření objednávek nechystá. Ne snad, že by se Toyotě nedařilo tento model prodávat - jde spíše o filozofii automobilky. Toyota nemá stanovenou výrobní kapacitu, a proto vesele přijímá další objednávky.

Autor: Dominik Kovář

Diskuze (17)

Doporučujeme

25. 1. 2022 08:47
Re: Ach jo
dvoumístné krajně nepraktické auto... neprodávalo se to ani když se to prodávalo.
25. 1. 2022 07:06
Re: BRZ aneb kde svět je ještě v pořádku
A kolik se jich v Evropě prodalo?
25. 1. 2022 00:50
Re: Hloupí Američani.
Díky za info :-)
Avatar - Emel
24. 1. 2022 21:14
Re: Koukam
Tak to bych fakt neřekl... ten rozdíl v koncepci z toho je vidět... navíc teda tenhle čumák se mi nelíbí a ta stříbrná tomu taky nesluší.
Avatar - Emel
24. 1. 2022 21:11
Re: Hloupí Američani.
Spíš pod mega... ale asi poměrně těsně. Říkalo se, že bude levnější, než Yaris GR... ten je v mezičase vyprodaný a ceny šly nahoru... jednu dobu jsem věřil ceně pod 900, teď už bych spíš tipoval něco mezi 900 a 1M.
V US je to bez daně.