Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Jawa 42 Bobber Black Mirror se představuje. Má i technická vylepšení

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Nová indická Jawa je tu! Elegantní stylovka Jawa 42 Bobber Black Mirror se představuje s designovými i mechanickými vylepšeními. Jsme zvědaví, jestli se ukáže i v Česku.

Novodobá produkce indické Jawy pochopitelně přitahuje zájem i českých motocyklových nadšenců. Znovuzrozená československá značka vyrábí motorky inspirované slavnou minulostí, na něž koncem loňska navázala elegantní stylovkou 42 Bobber, která už je k objednání i u českých prodejců. A teď se v domácí Indii představuje v ještě parádnější edici Black Mirror.

Nová speciální Jawa 42 Bobber Black Mirror posouvá atmosféru značky na úplně novou úroveň. Standardně je vybavena elegantními designovými prvky pro elegantnější vzhled. Novinkou je chromovaná palivová nádrž, kontrastní kola s diamantovým řezem a přepracovaná kliková skříň a kryty motoru s tmavším povrchem a umělými chladícími žebry na hlavě válců.

Indický výrobce Jawa Yezdi Motorcycles na novém exkluzivnějším Bobberu představuje i nová mechanická vylepšení. Technici zvětšili velikost těla škrtící klapky z 33 na 38 milimetrů, snížili otáčky volnoběhu z původních 1500 ot./min. na kultivovanějších 1350 ot./min. a provedli revizi palivové mapy pro optimálnější průběh výkonu. Vylepšením s cílem pohodlnější jízdy prošel i tlumič zadního kola.

Základ moderní techniky speciální edice Black Mirror se shoduje se standardním Bobberem. Je to kapalinou chlazený jednoválcový motor o objemu 334 kubíků se vstřikováním paliva a šestistupňovou manuální převodovkou. Maximální výkon je 29 koní a nejvyšší točivý moment dosahuje 32,7 newtonmetru.

Video se připravuje ...

V Indii se bude nová exkluzivní Jawa 42 Bobber Black Mirror prodávat s maloobchodní cenou odpovídající přibližně 62 tisícům korun a už teď je k objednání u všech lokálních prodejců. Pokud se však nová edice objeví i v Česku, bude výrazně dražší. Standardní modely 42 Bobber totiž čeští dovozci nabízejí s cenou pohybující se okolo 175 tisíc korun.

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Doporučujeme