Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Kia Rio v Česku od 269 980 Kč

redakce AUTO.CZ
Diskuze (72)
Kia předvedla na brněnském autosalonu nový model Rio, který se u nás bude zatím prodávat jako pětidveřový hatchback (o délce 3990 mm). Kia Rio patří do stejné třídy jako Fabia, Polo či Corsa.

Prodává se ve třech různých stupních výbavy a se třemi motory.

Základní jednotkou je benzínový čtyřválec 1.4 s výkonem 71 kW, silnější motor 1.6 CVVT nabízí 82 kW. Vznětovým agregátem je turbodiesel 1.5 CRDi s variabilní geometrií lopatek turbodmychadla, který nabízí solidní porci 81 kW a točivý moment 220 Nm. Prvky výbavy nelze kombinovat, připlatit si můžete pouze za klimatizaci (+ 9 000 Kč).

Cena nového modelu Rio začíná na 269 980 Kč s motorem 1.4 a výbavou LX, která obsahuje centrální zamykání, airbag řidiče a spolujezdce, imobilizér, výškově nastavitelný volant a posilovač řízení. Druhý stupeň výbavy představuje LX+, na vrcholu pak stojí verze EX se šesti airbagy, ABS, automatickou klimatizací, 15palcovými hliníkovými koly, palubním počítačem, elektrickým ovládáním oken atd. Nejdražší model 1.5 CRDi EX vyjde na 399 980 Kč.

Kompletní ceník si můžete stáhnout z webu Kia Motors.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (72)
7. 6. 2005 23:11
Re: Korejci
Také jsem tím překvapen... Tak přeji hodně štastných kilometrů s Fordem.
7. 6. 2005 22:52
Re: Korejci
Krásné, stylovka, prostornější Fiesta. Jo, jasnej souhlas. Pokud tě Fabia jednou trochu zklamala, jdi od ní. Příště bys čekal co se zas kde vyvrbí, viď. A to za ty peníze nestojí. Na toho Fusiona jsi dobře kápl.
7. 6. 2005 22:36
Re: Korejci
Pokud máš Fabii, tak jaké lepší auto ti mám doporučit, když lepší auto v podstatě není za cca 400. Pak mě teda překvapuje, že ses na "Živě z Brna" zajímal o vnitřek Ria Je přece jedno, jestli jezdíš Fabiu, 206, POLO C3 nebo Fiestu. Všechno jsou to auta na vrcholu. Akorát 206 pomalu končí a Fabia taky... Auto dělá motor, tak já bych šel do silnějšího motoru (podle mě to chce kolem 100 koní) a asi nemáš potřebu jít do nižší střední, tak bych volil ten motor oblíklej jen do Fiesty, či C3 (stylovka), tam je ale menší kufr než v dlouhé Fabii, viď. No, nebudeš to mít jednoduché. Uměl bych ti napsat co kupovat nemáš ale, asi víš co bych napsal. Tak držím palec. P.S. - A pozor - mrkni na Megana v sedanu... krásné ,nebo C4... jsou ale větší a sluší jim to. Mám ti psát story o Golfu? To chce ale kolem 500... Ovšem, kdybys vydržel - tak mé doporučení je - NOVÁ FABIA.
7. 6. 2005 20:45
Re: Korejci
Přeji ti, Igy, v tvém výběru auta hodně štěstí. Pokud jsem svým žokem na rejži zasel semínko nejistoty do tvé inspiraci hledající hlavy, pak věz, že to jsem opravdu nechtěl. Dnes už naštěstí žijeme v tak svobodné zemi, že si každý, opravdu každý může koupit auto svých snů. Pro někoho je autem snů KIA RIO. Přeji ti, aby se ti tvůj (kia)sen vyplnil...
6. 6. 2005 22:00
Re: KIA antiGOLF!
Jo, tohle by byl velký skok mezi designovou elitu. Realita asi tak působivá opravdu nebude.