Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Octavia - exteriér, interiér, plakáty!!!

Ondřej Šuch
Diskuze (390)
Kapota do V, lichoběžníková maska chladiče a do boků zasahující zadní svítilny - na ulici si novou Octavii nespletete. První oficiální fotografie vám přinášíme na AUTO.CZ.

Již v srpnu roku 2002 jsme Vám jako první v ČR přinesli naši kresbu nové Octavie, která byla vytvořena na základě velmi věrohodné fotografie. Nyní zveřejněné oficiální fotografie dokazují, že na nich byla zachycena skutečná podoba nové octavie.

Příď si zachovala tvář i styl, nezůstal zde ovšem kámen na kameni. Nárazník je na pohled méně mohutný a zasahují do něj V-linie přední kapoty. Ta se směrem od sloupků zužuje, přičemž hrany víka motoru kopírují linie výrazných prolisů. Maska chladiče tak získala dravější lichoběžníkový tvar a logo na jejím vrcholu je mnohem nápadnější. Podélné hrany větších předních světel se zužují směrem k bokům karosérie výrazněji, než u předchozí generace, a směrovky zasahují výrazně do blatníků.

Boční směrová světla se přestěhovala do spodní části zrcátek, která mají nyní tvar nepravidelného čtyřúhelníku a jsou díky bohu na obou stranách vozu stejně široká...

Boční pohled potvrzuje spekulace o napřímení zadní hrany zadních dveří a znát je také delší rozvor. Zádi dominují sdružené svítilny výrazně zasahující do boků, což kromě zlepšení pasivní viditelnosti dobře tlumí mohutnost zadního převisu.

Po konstrukční stránce je Škoda Octavia zcela nový automobil, využívající moderní technologie. Délka vozu je 4572 mm, šířka 1769 mm a výška 1462 mm. Základní objem zavazadlového prostoru představuje 560 l. Pro pohon nového vozu Škoda Octavia jsou připraveny zážehové motory 1.4 MPI/55 kW a 1.6 MPI/75 kW. K dispozici budou také zážehové agregáty 1.6 FSI/85 kW a 2.0 FSI/110 kW s přímým vstřikováním paliva. Nabídku vznětových motorů tvoří dva moderní úsporné čtyřválce 1.9 TDI-PD/77 kW a 2.0 TDI-PD/103 kW.

V úterý 2. března bude nová Škoda Octavia představena na mezinárodní automobilové výstavě v Ženevě.

Zůčastněte se také diskuse pod článkem a hlasujte v anketě v levém sloupci.

Fotogalerii jsme doplnili o "barevné Octavie", které jsme vytvořili pomocí photoeditoru a o snímky interiéru a zadního pohlednu.

Zveřejněn nový článek - Octavia II proti 10 konkurentům: velké srovnání technických dat.

Zde si můžete stáhnout plakáty Nové Škody Octavia v rozměrech 800x600, 1024x768 a 1280x1024.

Ondřej Šuch
Diskuze (390)