Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Škoda Kodiaq se ukáže příští rok. Bude vypadat takto?

Jan Zajíc
Diskuze (7)

Česká automobilka Škoda na příští rok chystá několik novinek. Bude mezi nimi také druhá generace SUV Kodiaq.

Testovací muly už dokonce zachytili zvídaví fotografové, takže na internetu kolují snímky prototypů. Ty jsou však pečlivě maskované, dokonce současnou karoserií. Je tedy zatím těžké si představit, jak bude nový Kodiaq vypadat.

Video se připravuje ...

Na webu Kolesa.ru se přesto objevila vize designu druhé generace, která zaujme zejména zajímavě pojatou přídí, jež nezapře jistou inspiraci elektrickým modelem Enyaq.

Všimnout si můžeme přepracované masky chladiče, nových světlometů a výrazně tvarovaného nárazníku s nápadnými otvory po stranách. Představu o zadních partiích bohužel koncept nenabízí.

Na podrobnosti o technice je ještě brzy, novinka ale jistě dorazí s architekturou MQB Evo a zůstane nadále věrna spalovacím motorům. Španělský web Motor.es však předpovídá také dvě plug-in hybridní varianty, přičemž očekává dojezd v elektrickém režimu až 100 kilometrů.

Vedení Škody se ale před časem nechalo slyšet, že pohon do zásuvky dává největším smysl u Octavie a Superbu. Avšak v dnešním automobilovém světě, kde se věci mění bez přehánění ze dne na den, si raději počkejme na oficiální potvrzení.

Kromě nového Kodiaqu Škoda příští rok představí také čtvrtou generaci modelu Superb a dva facelifty: Scaly a Kamiqu.

Jan Zajíc
Diskuze (7)
16. 12. 2022 16:56
Generace
Jen to ne.
Avatar - Mikesus
16. 12. 2022 05:26
Re: Kapota jak pro 4,0 V8...
A nebudou tam chtít dát 1.0tsi? :-[]
To by bylo obzvlášť legrační. Už v Octavii si clovek kouká na nohy skrz motor.
15. 12. 2022 23:07
Re: Kapota jak pro 4,0 V8...
To je kravina. Nemusí tam byť 30 cm. Kvôli chodcom by tam mal byť hlbokoťažný mäkký plech, ale pretože šetria, bastlia to z podstatne lacnejšieho materiálu a potom ospravedlňujú vysokú kapotu deformačnou zónou.
15. 12. 2022 18:44
Re: Kapota jak pro 4,0 V8...
Něco mi říká, že oni by šli s kapotou řádi dolů. Zlepšili by aerodynamiku a každy gram CO2 se počítá, jenomže tam musí být zase mezera mezi kapotou a motorem kvůli deformační zóně pro ochranu chodců.
15. 12. 2022 17:26
Re: Kapota jak pro 4,0 V8...
Naopak, vždyť tu kapotu při faceliftu současné generace ještě zvyšovali! :-)