Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Škoda Octavia nedopatřením poodhalena. Našli jsme ji v palubním počítači Superbu

Stanislav Kolman
Diskuze (71)

Čtvrtá generace Octavie sice dorazí na trh až v příštím roce, už teď se ale můžeme podívat, jak zhruba bude vypadat její záď. Její podobu vlastně prozradila sama Škodovka.

Přijde mi to jako pár týdnů, co spatřila světlo světa omlazená čtyřoká Octavia, jejíž design mnohým lidem dodnes nedává spát. Jenže čas neuvěřitelně letí, v době představení faceliftu se psal rok 2016 a my už se pomalu připravujeme na premiéru čtvrté generace tohoto mladoboleslavského bestselleru.

Do té doby nás ještě čeká sbírání jízdních dojmů se Scalou a ženevská premiéra malého SUV Kamiq. Octavii bysme tedy ještě nějaký čas nechali odpočívat, kdyby na nás však sama nevyskočila. A nebavíme se o fórech či únicích na sociálních sítích, populární model české značky se totiž objevil v palubním počítači nového Superbu!

Vzhled zádě více méně koresponduje s informacemi, které už nějaký čas nejsou tajemstvím. Hovořilo se o tom, že nová Octavia dostane výrazně protažené svítilny s výstupky, tedy řešení, které se nechalo inspirovat Superbem, Kodiaqem i Karoqem. Jediný detail, který s virtuální Octavií IV v palubním počítači nesedí, je logo automobilky. To má totiž po vzoru Scaly nahradit nápis Škoda takřka přes celou šířku zavazadelníku.

Video se připravuje ...

Jak už tomu u nových aut bývá, Octavia o něco povyroste a přiblíží se tak Superbu. Radost budou mít odpůrci rozdělených předních světlometů. Těm je totiž u mladoboleslavského modelu konec, vepředu se s novou generací objeví trojúhelníkové svítilny, jež dostane třeba omlazený Superb a prý budou hodně připomínat řešení novějších modelů Audi.

V paletě pohonných jednotek se žádná revoluce neočekává. Zážehové motory zastoupí litrové tříválce, patnáctistovka a chybět nebude ani dvoulitr. Budoucnost dieselových agregátů je sice v posledních měsících nejistá, ale Škodovka podle všeho počítá s motory 1.6 TDI a 2.0 TDI. Octavia IV by podle všeho měla být mild-hybridem se 48voltovou palubní sítí.

Stanislav Kolman
Diskuze (71)

Doporučujeme

31. 1. 2019 09:29
Re: Nápis Škoda
mají ten design zadku celkem podobný se superbem ne?
Avatar - Floyd
31. 1. 2019 00:11
Re: kolmane
Táhni k šípku, mother.ucker!!!
Avatar - Floyd
31. 1. 2019 00:09
Re: Az na to,
Ok, jdu si pro popcorn a čekáááááám na to zlepšení >:D >:D >:D
Avatar - Floyd
31. 1. 2019 00:08
Re: Nápis Škoda
Tak sem to spočítal: pod tímto článkem to máme 5:12 pro mě (včetně tohoto komentu), jinde zase výrazně vedeš ty.
S tou sra.kou se naprosto shodujeme, styl psaní je každého osobité know-how. Já se s tebou ve spoustě případů ztotožňuji, i když někdy jen skrytě, bez vyjádření, maximálně palečkem nahoru. No a někdy zase neztotožňuji, to je holt život.
Pěkný den!
Avatar - Floyd
30. 1. 2019 23:59
Re: Proč tento článek?
Souhlas, bohužel :yes: