Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Toyota Land Cruiser se odhaluje. Má retro design a výkonné šestiválce

Lukáš Volšický
Diskuze (2)

Debut nové generace populárního offroadu Toyota Land Cruiser se blíží a Japonci nám odhalují další část designu novinky. Tentokrát nám přibližují předek inspirovaný předchůdcem z osmdesátých let.

Oficiální představení nové Toyoty Land Cruiser se blíží. Japonská značka si připravila novou ochutnávku, kde nám přibližuje originální retro design nejnovějšího pokračovatele. Nejnovější teaser, navazující na nedávnou siluetu ve slunečním protisvětle, nám konečně ukazuje opravdovou podobu nového modelu, který automobilka připravuje pro modelový rok 2025.

Zcela nová Toyota Land Cruiser se na nejnovější ochutnávce ukazuje spolu s dnes už klasickým Land Cruiserem generace FJ62 z osmdesátých let. Marketingoví manažeři Toyoty nám tak dávají jasně najevo, jakým z předcházejících Land Cruiser se inspiroval nejmodernější nástupce úspěšných offroadů. Z toho budoucí Land Cruiser převzal i nápis „Toyota“ na masce chladiče, nahrazující tradiční logo značky.

Už z prvního teaseru víme, že novinka bude hranatějším vozem než je dnešní Land Cruiser a nestárnoucím retro designem bude vzdávat hold předchůdcům. Základem nového Land Cruiseru bude architektura TNGA-F s podvozkovým rámem, kterou bude sdílet s luxusnějším novým Lexusem GX. Očekává se, že standardně nabídne i stejný 3,4litrový V6 o 354 koních (260 kW), přičemž volitelnou alternativou bude hybridní jednotka i-Force Max V6 o 443 koních (326 kW).

Nová Toyota Land Cruiser cílí zejména do Spojených států amerických, ale podle nejnovějších informací se s velkou pravděpodobností objeví i na dalších světových trzích, včetně Evropy. Už teď se můžeme těšit i na tradiční stálou čtyřkolku, se kterou zvládne projet i náročnějším terénem.

Video se připravuje ...

A kdy se nová Toyota Land Cruiser představí? Oficiální slavnostní debut japonská automobilka plánuje už na začátek letošního srpna – přesněji už na 1. srpna 2023.

Lukáš Volšický
Diskuze (2)

Doporučujeme