Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové Audi RS3 přijde v roce 2014, pětiválec zůstane

Aleš Dragoun
Diskuze (1)
Audi uvede nejostřejší provedení nové generace na jaře 2014 a zachová u něj v přídi přeplňovaný pětiválec.

V případě „hardcore“ A3 nějaký downsizing rozhodně nehrozí. Přeplňovaný benzinový pětiválec tak bude poskytovat minimálně 250 kW (340 k) výkonu a 450 Nm točivého momentu jako u předchůdce. Hodnoty se ale pochopitelně mohou ještě zvýšit, což naznačil v rozhovoru pro magazín What Car? šéf dovoze quattro GmbH Stephan Reil. „Nyní mohu říci pouze to, že y pětiválce uvidíte více.“ Ředitel také dodal, že RS3 bude uvedena více než po roce od S3. Tu jsme viděli teprve nedávno, na autosalonu v Paříži.

Příští RS3 tedy může z nuly na stovku sprintovat za méně než 4,6 s, protože nová platforma MQB je lehčí. Samozřejmostí je pohon všech kol, patřičně dimenzované kotoučové brzdy i nezbytné agresivnější vzezření vozu díky bodykitu, Verze pro USA je zatím předmětem spekulací. Američané ale hatchbacky zrovna nemají příliš v lásce. Takže jedinou alternativu představuje sedan, jehož základní podobu naznačilo v nedávné minulosti několik konceptů.

Vozy s přídomky RS přicházely vždy až na konci generačních cyklů. V případě RS3 ale Audi udělá výjimku, protože předchozí generace trpěla značnou nedotáčivostí. Navíc čtyři kruhy nechtějí nechat segment skutečně ostrých hatchbacků konkurenci, zejména úhlavnímu bavorskému nepříteli BMW. Vždyť jejich M135i nabídne alternativně rovněž pohon všech kol.

Aleš Dragoun
Diskuze (1)
29. 10. 2012 08:04
Sedan
"Takže jedinou alternativu představuje sedan, jehož základní podobu naznačilo v nedávné minulosti několik konceptů. " - presne 2 :-!