Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové BMW X7 na patentových snímcích: Obrovské ledvinky budou i v sérii!

Stanislav Kolman
Diskuze (11)
Nejnovější koncept BMW X7 upoutal kromě majestátních rozměrů pozornost i obřími ledvinkami na přídi. Patentové snímky nyní ukazují, že se jich dočkáme i na produkční verzi.

Zveřejnění patentových snímků nových modelů mnohdy přinese v kontrastu s působivými koncepty vystřízlivění. Jenže v případě velkého SUV BMW X7 tomu tak není. Tady obrázky ukazují, že výrazné poznávací znamení v podobě obrovských ledvinek dostane luxusní sportovně-užitkový vůz i v sérii! Jde přitom o snímky Institutu národního průmyslu, jenž před časem prozradil i produkční podobu nové řady 8.

Silueta X7 prozrazuje i další podrobnosti: kupříkladu přední světlomety navazující na ledvinky nejsou tak elegantní jako u konceptu X7 iPerformance, jenž jsme si mohli prohlédnout na loňském autosalonu ve Frankfurtu. Byť je styl sériového auta o něco konzervativnější, určitě X7 nelze zaškatulkovat jen jako zvětšenou X5.

Žádné patentové snímky zatím neodhalují interiér, ale z dřívějších špionážních fotografií víme, že tvůrci pracují s obrovskou obrazovkou infotainmentu, jíž doprovází digitální přístrojový štít podobný řešení z kupé řady 8. Páku řadičky dozdobí Swarovski, cestující ve všech řadách zase ocení velkorysý rozvor 3,01 m na celkové délce 5,1 m.

BMW připravuje X7 coby šesti- a sedmimístné vozidlo. První varianta je ve srovnání s konkurencí trochu netradiční a má usnadnit přístup do zadních sedaček. Hodně záleží na motorizaci a celkové výbavě, ale očekává se, že vůz bude celkem vážit něco kolem 2300 kilogramů.

Když už jsme u pohonných jednotek, v nabídce nebude chybět 4,4litrový osmiválec párující se s osmistupňovou samočinnou převodovkou ZF a pohonem všech kol xDrive. Další agregáty bude SUV jistě sdílet s menším X5 včetně dieselových motorů. Hovoří se i o plug-in hybridním provedení, vyloučena není ani varianta M Performance. Již v základu dostane auto pneumatické pérování, za příplatek mohou zákazníci sáhnout třeba po natáčecí zadní nápravě.

Stavba předvýrobních kousků už v zámořském Spartanburgu odstartovala a počátek sériové produkce se očekává závěrem letošního roku. Na stejný čas je naplánována i světová premiéra. Po soukromé akci BMW se nejbližší příležitost pro veřejnost očekává na prosincovém autosalonu v Los Angeles.

Stanislav Kolman
Diskuze (11)
5. 10. 2018 22:12
Re: Prostě nehezké
Přesně tak ta x5 je fakt libovka, ale tohle mi přijde hodně přehnané.
8. 8. 2018 06:57
Re: Nelíbí
Tie, akože obličky, mi pripomínajú skôr nozdry prechladnutej gorily
[odkaz]
Avatar - Martin911Turbo
4. 8. 2018 22:37
Re: Nelíbí
Jsem zvědavý na nový Jeep Wagoneer který bude pro něj konkurence
Avatar - Stejsn
3. 8. 2018 09:12
Vypadá trochu
jako prase ze Angry Birds ;-\
Avatar - dokopy
3. 8. 2018 06:26
Re: Beton
Veľké logo je trendom. A takéto neprečačkané auto to oživí.