Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky pro řidiče v roce 2023: Všechny změny na jednom místě!

Petr Barták Petr Slováček David Šprincl
Diskuze (1)

Od roku 2025 by mohli občané komunikovat se státem výhradně elektronicky. Letos poznáme první praktické dopady, když začnou mizet technické průkazy.

V nastupujícím roce 2023 se čeští řidiči setkají s dalším skokem v digitalizaci státní správy. Jistě jste už před Vánoci zaznamenali spuštění Portálu dopravy, kde na jednom místě najdete údaje o řidičských oprávněních, vlastněných vozidlech nebo udělených pokutách. Můžete si tam taky stáhnout výpis vašeho bodového konta.

Jenže pokud jste už měli čest s Portálem občana, který tyto funkce obsahuje od června 2019, mnoho nového nespatříte. Jde vlastně jen o rozcestník odkazů na jiné, už fungující registry. A to nejzajímavější stejně zatím plně nefunguje – elektronická podání na úřad. Přitom už za dva roky bychom měli řešit všechno pěkně z domova přes obrazovku počítače. Je to v Česku vůbec reálné?

Má šetřit čas

Portál dopravy má podle ministra dopravy Martina Kupky velký potenciál, protože umožní řešit online většinu úředních záležitostí, což má občanům šetřit čas a peníze místo několika návštěv úřadů a prohledávání internetových odkazů.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Petr Barták Petr Slováček David Šprincl
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - Sislik
31. 12. 2022 11:17
Obchvat Plzne jsem sice nikdy nemeril, ale urcite nema na de
Obchvat Plzne jsem sice nikdy nemeril, ale urcite nema na delku 2 km 🙂